מבזקים מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ו שבט התשפ"ו | 13.02.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פעילי חמאס קיבלו הוראה להיעלם מהמרחב הציבורי | דיווח

לפי א-שרק אל-אווסט, פעילים קיבלו הוראה להימנע משימוש בטלפונים ולשהות במסתור ימים ארוכים. בלילות נפרסים מחסומים מחשש לחדירות מודיעיניות נוספות

פעילי חמאס קיבלו הוראה להיעלם מהמרחב הציבורי | דיווח
מחבלים בעזה צילום: פלאש 90

ארגוני הטרור ברצועת עזה מעלים כוננות ומשנים דפוסי פעולה, על רקע גל החיסולים הממוקדים והפגיעה בשורת מפקדים בשטח – כך דיווח אתמול (רביעי) העיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט. בדיווח צוין כי פעילי חמאס והג'יהאד האיסלאמי קיבלו הנחיות להיעלם מהמרחב הציבורי, לצמצם שימוש באמצעי תקשורת ולהחמיר נוהלי אבטחה אישיים, בעוד שבשטח כבר נפרסו מחסומים שמאוישים בידיהם.

מקורות בעזה אמרו כי בעקבות חיסול מפקדים ופעילים בולטים, ניתנו הוראות מחמירות בידי ההנהגה הבכירה של הזרועות הצבאיות לפעילי השטח. ההנהגה הורתה לפעילים לנקוט אמצעים מחמירים, בדומה לאלו שיושמו במהלך המלחמה. כך דווח ב-N12.

לדברי אחד הגורמים, ההנחיות "כללו תנועה בטוחה ממקום למקום – ללא נשיאת טלפונים ניידים או מכשירים טכנולוגיים – כדי להימנע מגילוי בידי טכנולוגיית הבינה המלאכותית שעליה ישראל מסתמכת". הוא הוסיף כי "ייעצו לפעילים להסתתר לפרקי זמן ממושכים במקומות מסוימים מבלי לזוז מהם, גם אם זה יימשך ימים או שבועות".

מקור אחר הבקיא בתקשורת הפנימית של אחד מארגוני הטרור בעזה טען כי "הודות לאמצעי הזהירות החדשים שננקטו בימים ובשבועות האחרונים, כמה ניסיונות חיסול נכשלו". לדבריו, ישראל תקפה בכמה הזדמנויות אוהלים ומבנים אחרים, שלא שהה בהם אף אחד מהמבוקשים.

בצל רצף החיסולים והחשש מחדירות מודיעיניות נוספות, ארגוני הטרור בעזה מרחיבים את מעטפת ההגנה בשטח ומקשיחים נוהלי ביטחון פנימיים. מקור אחר בעזה אמר לעיתון הסעודי כי "חלק מאמצעי הביטחון כללו פריסת מחסומים המאוישים בידי מנגנוני הביטחון של חמאס, כמו גם פעילי שטח מהזרוע הצבאית של חמאס ושל הג'יהאד האיסלאמי, במיוחד בלילה, בכל אזורי רצועת עזה".

ב-N12 דווח כי הוא טען כי "מחסומי הלילה צמצמו את תנועתם של אלו שמשתפים פעולה עם ישראל, כמו גם גורמים שעובדים עם מיליציות שמספקות מודיעין על מיקומם של פעילים מסוימים לאחר מעקב ורדיפה אחריהם. בכך, החלישו עוד יותר את המודיעין הישראלי".

לדבריו, נערכת פעילות חשאית במהלך היום מצד ארגוני הטרור כדי "לנטר כל תנועה חשודה ולעקוב אחר פעילותם של החשודים בשיתוף פעולה עם המודיעין הישראלי. כמה מהם נתפסו ונחקרו, ומידע הופק על האנשים שעוקבים אחריהם".

מלחמת חרבות ברזל הג'יהאד האיסלאמי עזה חמאס

 צבע אדום

art