מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
א' אדר התשפ"ו | 18.02.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בלשכת נתניהו מתנערים: “רה״מ שמע על כך בתקשורת”

סביבת רה״מ: נתניהו לא ידע מראש על קריאת החנינה; בבית הנשיא דרשו הבהרה והזהירו מ“חציית קו אדום”

בלשכת נתניהו מתנערים: “רה״מ שמע על כך בתקשורת”
יצחק הרצוג ובנימין נתניהו צילום: אוליביה פיטוסי, לע"מ

המתיחות בין מוסד הנשיאות ללשכת ראש הממשלה נמשכת: בסביבת רה"מ בנימין נתניהו הבהירו הערב כי דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בעניין חנינה לראש הממשלה נאמרו על דעתו בלבד, וכי נתניהו לא ידע עליהם מראש. 

“ראש הממשלה שמע על ההתבטאות בתקשורת, כשם שלא ידע מראש על דבריו הקודמים של הנשיא בנושא בנאומו בכנסת”, נמסר.

התגובה מגיעה לאחר שבית הנשיא מתח ביקורת חריגה על דברי טראמפ, שקרא ליצחק הרצוג להעניק חנינה לנתניהו ואף כינה את הימנעותו מכך “בושה”. 

הרצוג ציין כי אם יתברר שראש הממשלה עומד מאחורי המתקפה הפומבית נגד מוסד הנשיאות, “מדובר בחציית קו אדום”. 

בסביבת הנשיא הוסיפו כי מצופה מנתניהו להבהיר האם יש לו יד בדברים או שמדובר ביוזמה עצמאית של טראמפ.

טראמפ אמר בהתייחסו לסוגיית החנינה: “נתניהו צריך לקבל חנינה, והנשיא הרצוג צריך להתבייש בכך שהוא לא נותן לו חנינה”. לצד הביקורת על הנשיא, שיבח טראמפ את נתניהו על תפקודו בזמן המלחמה וציין כי “היה יוצא מן הכלל בתור ראש ממשלה בזמן מלחמה”.

דונלד טראמפ יצחק הרצוג בנימין נתניהו

 צבע אדום

art