אסף רוזנצוייג: אסון בקליפורניה: שמונה מתוך תשעת הגולשים שהיו נעדרים במפולת באתר סקי ברכס סיירה נוואדה נמצאו מתים, אדם נוסף עדיין נעדר. זה מוגדר כעת כאסון השלגים החמור ביותר בהיסטוריה של קליפורניה
הלם: הבינה המלאכותית שסייעה ללכוד את מדורו
תוכנת הבינה המלאכותית של אנת'רופיק שימשה את צבא ארה"ב גם במהלך המבצע עצמו בקראקס, אף שתנאי השימוש אוסרים "סיוע לאלימות"
פרסום בארצות הברית חושף כי צבא ארה"ב השתמש בתוכנת הבינה המלאכותית "קלוד" במהלך המבצע ללכידת נשיא ונצואלה לשעבר ניקולס מדורו, כך דווח בn12.
על פי הדיווח, השימוש בכלי לא הוגבל לשלב ההכנות בלבד, אלא נעשה גם במהלך המבצע עצמו, שכלל בחודש שעבר הפצצה של מספר אתרים בקראקס בניסיון ללכוד את מדורו ואשתו. בשלב זה לא ברור כיצד סייעה הבינה המלאכותית לכוחות האמריקניים.
תנאי השימוש של קלוד, שפותחה על ידי חברת אנת'רופיק, אוסרים על שימוש במודלים לצורך סיוע לאלימות, פיתוח נשק או ביצוע מעקב. דובר החברה מסר כי לא ניתן לאשר אם קלוד, או מודל בינה מלאכותית אחר, שימש במבצע מסוים, מסווג או אחר. לדבריו, כל שימוש במערכת, בין אם במגזר הפרטי ובין אם על ידי הממשלה, מחויב לעמוד במדיניות החברה.
משרד הביטחון האמריקני סירב להגיב לידיעה. בעבר דווח כי אנת'רופיק שקלה לבטל חוזה מול הפנטגון לשימוש במערכת, בשווי מוערך של עד 200 מיליון דולר, על רקע חששות משיתופי פעולה ביטחוניים.
באירוע שנערך בינואר, שבו הודיע שר הביטחון פיט הגסת' כי הפנטגון יעבוד עם xAI, הבהיר כי הסוכנות לא תשתמש במודלים שלא יאפשרו לה לנהל מלחמות, בהתייחסות לדיונים שנוהלו עם אנת'רופיק.
