עוד ועוד עדויות שהמשטרה ביצעה מעצרי ראווה כדי לספק את הצלמים ולהוכיח ׳שליטה׳ ו׳אפס סובלנות׳. עוברי אורח שספגו מכות משוטרים ללא סיבה. הפורעים הצליחו ברובם להימלט ומי שספגו את המכות והמעצרים היו עוברי אורח וסקרנים. כך נראית ענישה קולקטיבית (ישי כהן)
בנט הגיע לבני ברק, דרעי תוקף: "המסית והמדיח - להרחיקו מיד מהעיר"
ראש הממשלה לשעבר התייחס לאירוע האלימות נגד חיילות צה״ל והאשים את הממשלה והסיעות החרדיות
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התייחס היום (ראשון) לאירוע האלימות שאירע בעיר בני ברק, במהלכו הותקפו חיילות צה״ל.
בדבריו אמר בנט: “נפל דבר בישראל. כאן, בלב המדינה בבני ברק, לא ברמאללה, המון אלים רדף אחרי חיילות צה״ל, השפיל אותן ניסה לעשות בהן לינץ׳. לא בשכם, לא ברמאללה, פה בבני ברק על החיילות שלנו״.
בנט הוסיף: ״זה מה שקורה שמריחים שההשתמטות מנצחת. יש כתובת לדבר הזה, זה לא קרה בריק. נתניהו והמפלגות החרדיות, מה חשבתם שיקרה? שאתם עצמתם עין מול הקריאות ‘נמות ולא נתגייס’. מה חשבתם שיקרה? מה חשבתם שיקרה כשאתם העלמתם עין באלימות שמופעלת נגד חיילים חרדים שמתגייסים?״.
לדבריו, ״כל מי שהיה מעורב באירוע הזה יזרק לכלא כמה שיותר מהר, ואני אומר בצורה הכי ברורה, אצלי לא ניתן מקום לא לאנרכיה ולא לאלימות, כולם ישרתו, כולם יתגייסו, כולם יקיימו את החוק וככה נאחד את מדינת ישראל".
יו״ר ש״ס הרב אריה דרעי זעם על הצעד הפופוליסטי של בנט, ופרסם הודעה חריפה: "אני קורא למפכ"ל המשטרה להוציא צו הרחקה באופן מיידי לנפתלי בנט מרחובות בני ברק.
המסית והמדיח הזה הגיע לעיר במטרה לשלהב את הרוחות ולנצל את המצב הכאוב כדי לקושש לעצמו קולות. האיש הבזוי הזה, שאינו בוחל בשום דבר – הוא האחרון שצריך להימצא בזירה הזו".
