מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ב' אדר התשפ"ו | 19.02.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הצעיר שהוטח מהאופניים שוחרר ממעצר - עורך דינו יגיש תלונה למח"ש

לאחר שעות במעצר שוחרר הצעיר שתועד כשהוא מוטח לכביש על ידי שוטרים בעת שרכב על אופניו ~ עורך דינו: "אכיפה ברוטלית כלפי אזרח תמים | התושבים: מגנים את האלימות נגד החיילות - אך זועמים על היחס לאזרחים

הצעיר שהוטח מהאופניים שוחרר ממעצר - עורך דינו יגיש תלונה למח"ש
תקיפת החרדי בבני ברק צילום: אהרון גולדשטיין

הצעיר שתועד מוקדם יותר היום (ראשון) כשהוא מוטח לקרקע על ידי שוטרים במהלך המהומות בבני ברק, שוחרר לאחר מספר שעות ממעצר. עורך דינו הודיע כי בכוונתו להגיש תלונה למחלקה לחקירות שוטרים (מח”ש), בטענה לשימוש באלימות שלא לצורך נגד מרשו.

התיעוד, שהופץ במהירות ברשתות החברתיות, עורר סערה רבה בעיר, כאשר לטענת עדי ראייה הצעיר כלל לא היה מעורב בהפרות הסדר, אלא חלף במקום כשהוא רכוב על אופניו בדרכו לביתו.

עו”ד רפאל ציק, בא כוחו של הצעיר, מסר בתגובה: "מדובר באכיפה ברוטלית וחסרת רסן כלפי אזרח תמים. מרשי, אדם נורמטיבי לחלוטין, נקלע למקום בדרכו חזרה מיום עבודתו כשהוא רכוב על אופניו. ללא כל עילה או הצדקה, שוטרים הדפו אותו בעוצמה והטיחו אותו לכביש בצורה אכזרית ומסוכנת, ולאחר מכן עצרו אותו ללא עוול בכפו. בכוונתנו להגיש תלונה דחופה למח”ש ולפעול למיצוי הדין עם השוטרים האלימים”.

המקרה מצטרף לשורת תיעודים נוספים שהופצו בשעות האחרונות, בהם נראים אזרחים, בהם גם נשים, נעצרים בכוח במהלך פעילות המשטרה בעיר. תושבים רבים טוענים כי לצד ההתמודדות עם מפירי הסדר, אזרחים שלא היו מעורבים באירועים נפגעו מהתנהלות הכוחות.

“אנחנו מגנים בכל תוקף את מה שקרה לחיילות, זה לא מקובל על אף אחד”, אמר אחד התושבים. “אבל מצד שני, יש תחושה שהמשטרה פועלת בצורה גורפת מדי. אנשים תמימים נקלעים למקום ונעצרים או נדחפים בלי סיבה”.

תושבים נוספים הביעו חשש כי ההתנהלות עלולה להכתים ציבור שלם. “יש כאן עיר שלמה שמורכבת מאנשים שומרי חוק. אי אפשר להתייחס לכל מי שנמצא ברחוב כאילו הוא פורע חוק”, אמר תושב אחר.

בני ברק מח''ש משטרה

 צבע אדום

art