דיווח בפייננשל טיימס: שר ההגנה של ארה"ב פיט הגסת' עדכן את שר ההגנה של יפן שינג'ירו קויזומי כי בעקבות המלחמה באיראן צפויים עיכובים חמורים באספקת 400 טילי הטומהוק שיפן רכשה בשנת 2024
קטר שוקלת לשלם סכום גבוה לשיקום עזה כדי להגביר השפעה
קטאר צפויה להיות המממנת המרכזית של הפרויקט “מהדלת הראשית”. כבר כיום היא משלמת עבור הדלק שנכנס לרצועת עזה דרך מצרים – וכעת במדינה המפרצית שוקלים להעמיק משמעותית את המעורבות
קטר שוקלת לשלם את הסכום הגבוה ביותר לשיקום עזה מבין כל המדינות החברות ב"מועצת השלום" של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במטרה להגביר את השפעתה - כך פורסם הערב (שני) במהדורת כאן חדשות.
"מועצת השלום" תהיה אחראית על מימון ועד הטכנוקרטים, שצפוי להיות אחראי על הרצועה עם תחילת שיקומה. כל מדינה החברה במועצה אמורה לשלם כמיליארד דולרים, שמיועדים לפרויקט כולו - משיקום הרצועה ועד מימון כוח השלום.
כבר היום משלמת קטר סכומי עתק על הדלק שנכנס לעזה דרך מצרים. לפי התפיסה הקטרית בעל המאה הוא בעל הדעה, ועל כן היא שואפת להיות התורמת הראשית.
אמש פורסם במהדורה כי בישראל מזהים שחמאס מסרב להעביר את סמכויותיו לידי ועדת הטכנוקרטים, והעבירו למדינות ערביות מסר שלפיו הם מעוניינים לקדם מודל שליטה דומה לזה של חיזבאללה בלבנון.
המשמעות של הדרישה היא שחמאס מתנה את התפרקותו מנשק בהישארותו כגוף פוליטי ברצועה, דבר שלו מסרבים בישראל. בירושלים הזהירו את האמריקנים כי אסור לשלב את חמאס בניהול עזה.
נשיא ארצות הברית טראמפ התייחס אתמול לכינוס מועצת השלום ביום חמישי וכתב כי הוא עתיד להכריז על השקעה של חמישה מיליארד דולר עבור מאמצי שיקום רצועת עזה. הנשיא הוסיף כי על חמאס למלא את התחייבותו לפירוז מנשק.
