דפנה ליאל: עוד מהכנס של הציונות הדתית - שר האוצר סמוטריץ' אמר כי חה"כ שמחה רוטמן יסיים את החקיקה לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה
דיווח בלבנון: ארה"ב מקדמת הסכם ביטחוני חדש בין ישראל לחיזבאללה
האמריקנים מעוניינים לקבל מחיזבאללה הבטחה שלא יעשה כל פעולה נגד ישובים ישראליים, ובמנגנון שיבטיח שחיזבאללה לא יוכל להשתמש בנשק שלו
העיתון אל-אח'באר הלבנוני, המזוהה עם חיזבאללה, מדווח היום מ"מקורות יודעי דבר" כי ישנם מאמצים מדיניים, בהובלת גורמים אזוריים, במטרה להגיע להסכם ביטחוני בין ישראל ללבנון שארצות הברית חפצה בו. לפי הדיווח, חיזבאללה לא הביע התנגדות לכך.
בדיווח נאמר כי האמריקנים מעוניינים לקבל מחיזבאללה הבטחה שלא תבוצע כל פעולה נגד יישובים ישראליים, ובמנגנון שיבטיח שחיזבאללה לא יוכל להשתמש בנשק שלו. בנוסף, ההצעה כוללת הסכם של ממשלת לבנון עם חיזבאללה בנוגע לתקופת מעבר לטובת סידורים של הסוגיה, והתחייבות ישראלית, תחת ערבות אמריקנית, לעצור את התקיפות, לצאת מחלק מהנקודות הכבושות ולשחרר מספר אסירים.
רועי קייס דיווח בכאן 11 כי לפי המקורות, הדיונים מתבססים על הצעה מצרית קודמת, לפיה לא ניתן לפרז את הנשק בכוח, וכל התנגשות בין הצבא וחיזבאללה תוביל למלחמת אזרחים. האלטרנטיבה שעל הפרק היא הבנה עם חיזבאללה על כך שיתחייב לא לבצע אף פעולה צבאית נגד ישראל והבנות עם הצבא הלבנוני שהוא ינהל את מחסניו ואת הנשק של הארגון באזור שמצפון לליטאני, בעוד ארה"ב תערוב לכך שישראל תהיה מחויבת להפסקת האש.
המקורות אמרו לעיתון כי ארה"ב מעוניינת שהדיונים בין ישראל וללבנון יעברו לרמה חדשה, הכוללת דיון ישיר בנוגע להסכם ביטחוני שחורג מגבולות הסכם הפסקת האש הנוכחי. חיזבאללה לא יתנגד או יפריע למו"מ זה, בתמורה להסכמה מצד מנהיגי המדינה לשינוי הרכב המשלחת הלבנונית שתישלח. עם זאת, נביה ברי לא תומך בעצירת פעילות המנגנון הנוכחי.
