דפנה ליאל: עוד מהכנס של הציונות הדתית - שר האוצר סמוטריץ' אמר כי חה"כ שמחה רוטמן יסיים את החקיקה לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה
בישראל מעריכים: השיחות בין ארצות הברית לאיראן "לא היו מהטובות"
בישראל מבינים כי שיחת המו"מ לא הייתה טובה במיוחד - כאשר איראן מסרבת לדון סוגיית הטילים הבליסטיים והסיוע לארגוני הפרוקסי | ארה"ב שלחה מטוסי קרב | הנשיא האיראני מצהיר: לא נוותר על תכנית הגרעין • כל הפרטים
במזרח התיכון ובעולם עוקבים בדריכות אחר המגעים בין ארה"ב לאיראן, אך בישראל מעריכים היום (שלישי) כי סבב השיחות שנערך מוקדם יותר לא הניב תוצאות חיוביות.
לפי הדיווח ב-ynet, בירושלים מבינים כי למרות התקדמות מסוימת בסוגיית הגרעין, האיראנים מסרבים לדון בנושאים המרכזיים שמטרידים את המערב וישראל – ובראשם תוכנית הטילים הבליסטיים והסיוע לארגוני הפרוקסי באזור.
גורם אמריקאי ציין כי איראן אמורה לשוב עם תשובות בתוך כשבועיים, אולם בינתיים שני הצדדים ממשיכים להיערך לאפשרות של הסלמה, ומשדרים מסרים תקיפים.
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר לאחר השיחות כי מדינתו "לעולם לא תוותר על תוכנית הגרעין", וטען כי מדובר בתוכנית "למטרות שלום".
מנגד, ארצות הברית שלחה למזרח התיכון כ-50 מטוסי קרב מדגמים שונים, במטרה להבהיר כי היא ערוכה גם לחלופה הצבאית – שתכלול, אם יידרש, תקיפה של מתקנים איראניים.
