מבזקים מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
א' אדר התשפ"ו | 18.02.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בחסות השקט: חמאס משקם מנהרות, מגייס אלפים ומייצר נשק מתחת לאף של ישראל

פתיחה בעתיד של מעבר רפיח גם למעבר סחורות עלולה לשמש שוב את חמאס להברחת חומרים שיסייעו לשיקומה הצבאי. הארגון יישאר איום פעיל על כוחות צה”ל ועל שטח מדינת ישראל

בחסות השקט: חמאס משקם מנהרות, מגייס אלפים ומייצר נשק מתחת לאף של ישראל
אמל"ח שנתפס צילום: תקשורת שב"כ

השלב השני של הסכם הפסקת האש ברצועת עזה קובע כי חמאס יעביר את השלטון ברצועת עזה לוועדת טכנוקרטים פלסטינית וכי התנועה וכל שאר הארגונים החמושים יתפרקו מנשקם. בפועל, חל עיכוב בתחילת הפעילות המעשית של ועדת הניהול החדשה שעדיין לא נכנסה לרצועה וחמאס מנצלת זאת כדי לבסס את משילותה האזרחית והביטחונית לצד סירוב פומבי לפירוק נשק “ההתנגדות”.

מערכת הביטחון הישראלית התריעה כי מאז כניסתה לתוקף של הפסקת האש באוקטובר 2025, חמאס נמצא בתהליך מואץ של התעצמות כלכלית וצבאית. חמאס מתבסס על ייצור עצמי של אמצעי לחימה והברחות ממצרים באמצעות רחפנים ועל גביית מסים מהכנסת משאיות הסיוע ההומניטרי ומהברחות של סיגריות ומוצרים נוספים שמכניסים מיליוני שקלים לקופת התנועה. כמו כן גויסו והוכשרו אלפי פעילים חדשים ושוקמו תשתיות המשמשות לצרכים ביטחוניים.

להערכת מרכז המידע למודיעין ולטרור ע״ש אלוף מאיר עמית, על אף שחמאס מביע לכאורה נכונות לוותר על השלטון לטובת הממשל הטכנוקרטי החדש שהוכתב על ידי ארה”ב והמתווכות, הוא בונה תשתית שיאפשר לה להישאר גורם כוח משמעותי ומשפיע גם ב”יום שאחרי” ותקשה על פירוקה המוחלט מהנשק.

לצורך כך, הוא מחזק את המערכים הצבאיים שלו באמצעות ייצור והברחת אמצעי לחימה, גיוס והכשרת לוחמים חדשים וחידוש תשתיות שחלקן פועלות במבנים אזרחיים, ופועל לשלב את אנשיה במנגנונים האזרחיים והביטחוניים תחת ועדת הטכנוקרטים. בנוסף, פתיחה בעתיד של מעבר רפיח גם למעבר סחורות עלולה לשמש שוב את חמאס להברחת חומרים שיסייעו לשיקומה הצבאי.

להערכת מרכז המידע למודיעין ולטרור ע״ש אלוף מאיר עמית, כל עוד לא יתבצע מהלך לעצירת התעצמות חמאס ופירוק הארגון מנשקו לצד הקמת ממשל חלופי יעיל ברצועת עזה, שזוכה לתמיכה בינלאומית פעילה וללא נוכחות של אנשי חמאס, הארגון יישאר איום פעיל על כוחות צה”ל ועל שטח מדינת ישראל.

בחמאס ובשאר הארגונים החמושים סירבו לדרישה לפירוקם מהנשק, על אף שרמזו על נכונות להקפיא או להשהות את השימוש בנשק במסגרת הפסקת אש ממושכת. הם הבהירו כי מדובר בסוגיה פנים-פלסטינית וכי הם מתכוונים לשמור על נשק “ההתנגדות” כדי להגן מול ישראל עד להקמת מדינה פלסטינית.

יו”ר חמאס-חו”ל, ח’אלד משעל, אמר כי הדיבורים על פירוק “ההתנגדות” מנשקה הם ניסיון להפוך את הפלסטינים לטרף קל עבור ישראל, שלדבריו חמושה בכל סוגי כלי הנשק הבינלאומיים. לטענתו, ישראל רוצה לקחת את הנשק הפלסטיני ולשים אותו בידי המיליציות ברצועה. משעל הוסיף כי חמאס הציעה הפסקת אש (הֻדְנָה) של חמש עד עשר שנים, במהלכה לא ייעשה שימוש בנשק והוא לא יוצג לראווה. עוד אמר כי “ההתנגדות” תימשך כל עוד יש “כיבוש”.

חמאס עזה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art