דיווח בפייננשל טיימס: שר ההגנה של ארה"ב פיט הגסת' עדכן את שר ההגנה של יפן שינג'ירו קויזומי כי בעקבות המלחמה באיראן צפויים עיכובים חמורים באספקת 400 טילי הטומהוק שיפן רכשה בשנת 2024
מאבטח בית חולים איכילוב חלה בחצבת
בית החולים יחד עם לשכת הבריאות של מחוז תל אביב יצרו קשר עם משפחות הילודים על מנת לתת להם טיפול מונע
משרד הבריאות מעדכן כי התקבל דיווח מבית החולים איכילוב על מאבטח בבית החולים שחלה בחצבת.
המאבטח שהה בכניסה של מחלקת ילודים א' ביום שבת 14.2.26 למשך כחצי שעה החל מהשעה 18:52, וביום ראשון 15.2 החל מהשעה 14:45 ועד שלא חש בטוב ועזב ב- 19:30.נבמהלך עבודתו בדק את הידונים של התינוקות והאמהות ביציאתם מהמחלקה.
בית החולים יחד עם לשכת הבריאות של מחוז תל אביב יצרו קשר עם משפחות הילודים על מנת לתת להם טיפול מונע.
משרד הבריאות מדגיש כי אדם שהיה במגע עם חולה חצבת, נדרש להמשיך בבדיקות ובחיסונים על פי ההנחיות משרד הבריאות ולהימנע מהגעה למקומות ציבוריים. אם יש צורך בהגעה למרפאה או למיון, יש לתאם הגעה ולעדכן את הצוות בעת ההגעה למוסד הרפואי.
מחלת החצבת היא מחלה נגיפית מדבקת ביותר שמתבטאת בחום, הרגשה כללית רעה, נזלת ופריחה ועלולה להיות כרוכה בסיבוכים קשים ואף מסכני חיים. המשרד מדגיש את חשיבות מתן חיסוני השגרה כנגד מחלות כמו חצבת, שחלקן עלולות לגרום לסיבוכים קשים ולמוות.
