מיכל פעילן: כ-70 עובדי ועובדות ניקיון במרכז הרפואי ברזילי באשקלון - מרביתן נשים מהעדה האתיופית ותושבות העיר - קיבלו מכתבי פיטורין שייכנסו לתוקף ב-31 במרץ, ערב חג הפסח. המהלך מגיע בעקבות כשל בירוקרטי של אי-פרסום מכרז בזמן. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, עו"ד אופיר אלקלעי דרש להאריך לאלתר את העסקתם עד להשלמת המכרז החדש. בהסתדרות מזהירים כי אם המחדל לא יתוקן באופן מיידי, הם יפעלו בכל האמצעים הארגוניים, לרבות השבתה מלאה של שירותי המשק בבית החולים
בית משפט קבע: עשרת הדיברות יוצגו בכיתות בית הספר
לואיזיאנה הופכת למדינה הראשונה בארה"ב שחובה בה לתלות את עשרת הדיברות בכיתות בתי הספר הציבוריים. השלטים ימומנו באמצעות תרומות. כספי המדינה לא ישמשו לכך
בית משפט פדרלי לערעורים בארה"ב אישר חוק במדינת לואיזיאנה המחייב הצגת פוסטרים של עשרת הדיברות בכיתות לימוד ציבוריות.
בית המשפט הפדרלי הצביע ברוב של 12 מול 6 על הסרת צו עיכוב שהטיל בית משפט נמוך יותר על החוק בשנת 2024. בהחלטה שפורסמה בסוף השבוע קבע ההרכב כי מוקדם מדי להכריע בשאלת חוקתיות החוק.
גם בטקסס נכנס לתוקף חוק דומה ב-1 בספטמבר, הם נתלו בכיתות רבות ברחבי המדינה, לאחר שמחוזות מימנו את הדפסתם או קיבלו תרומות.
בכך לואיזיאנה הפכה למדינה הראשונה בארצות הברית בה חובה להציג את עשרת הדיברות בכיתות בתי הספר הציבוריים. על הצעת החוק חתם המושל הרפובליקני ג'ף לנדרי ב-2024.
החקיקה מחייבת להציג את עשרת הדיברות ב"גודל שניתן לקריאה" בכל הכיתות הציבוריות, מגן ילדים כולל אוניברסיטאות במימון המדינה.
המתנגדים פקפקו בחוקתיות החוק. התומכים אומרים שמטרת הצעד אינה דתית בלבד, אלא שיש לה משמעות היסטורית. עשרת הדיברות מתוארות כ"מסמכי יסוד של המדינה והממשל הלאומי שלנו".
