מבזקים מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
ה' אדר התשפ"ו | 22.02.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

1,000 חיילים ביום: המספרים המטורפים מאחורי המלחמה באוקראינה שנכנסת לשנתה החמישית

80% מהאבדות שגורם הצבא האוקראיני לכוחות רוסיים נגרמות על ידי רחפנים, שינוי מהותי באופי הלוחמה המודרנית

1,000 חיילים ביום: המספרים המטורפים מאחורי המלחמה באוקראינה שנכנסת לשנתה החמישית
מלחמת אוקראינה-רוסיה צילום: צבא אוקראינה

ראש ממשלת בריטניה לשעבר, רישי סונאק, חשף פרטים מפגישתו עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בוועידת הביטחון במינכן, שם הציג זלנסקי נתוני נפגעים בזמן אמת מקו החזית מול רוסיה.

סונאק דיווח כי זלנסקי אישר בפניו כי 80% מהאבדות שגורם הצבא האוקראיני לכוחות רוסיים נגרמות על ידי רחפנים, שינוי מהותי באופי הלוחמה המודרנית. הוא גם הצהיר כי רוסיה מאבדת כ-1,000 חיילים מדי יום בסכסוך המתמשך.

סונאק סיכם חד משמעית: "אירופה אינה מוכנה לסוג כזה של מלחמה". הוא הסביר כי צבאות אירופה, כולל הבריטים, עדיין מסתמכים על מודלים צבאיים מסורתיים המתמקדים בציוד כבד וכוחות גדולים, בעוד שהמלחמה באוקראינה הוכיחה את עליונותן של מערכות בלתי מאוישות וטכנולוגיות זולות הניתנות לייצור המוני כמו רחפנים ובינה מלאכותית.

סונאק קרא להאיץ את הוצאות הביטחון באירופה ולהגדיל את ההשקעה ביכולות טכנולוגיות חדשות כדי להתמודד עם אתגרים עתידיים, והזהיר כי אי הסתגלות למהפכה צבאית זו עלולה לסכן את ביטחון היבשת.

המלחמה הרוסית באוקראינה החלה ב-24 בפברואר 2022, ונכנסה לשנתה החמישית בפברואר 2026, כאשר קרבות ההתשה נמשכו לאורך חזית המשתרעת על פני 1,000 ק"מ. על פי הערכות של המרכז האמריקאי ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים (CSIS) מינואר 2026, מספר האבדות הצבאיות הכולל (הרוגים, פצועים ונעדרים) משני הצדדים הגיע לכ-1.8 מיליון עד סוף 2025 ויכול להתקרב ל-2 מיליון עד אביב 2026.

מלחמת אוקראינה רוסיה ולדימיר זלנסקי רישי סונאק

 צבע אדום

art