מבזקים מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
ז' אדר התשפ"ו | 24.02.2026
תל אביב 13°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אברך חרדי עריק נעצר בבאר שבע ונשפט בכלא הצבאי

הלילה בשעה 3:30 נעצר בביתו בבאר שבע האברך הרב דניאל פינטו, לעיני אשתו וילדיו. בשעה האחרונה הובא למשפט בפני קצין בכלא 10

אברך חרדי עריק נעצר בבאר שבע ונשפט בכלא הצבאי
המשטרה הצבאית צילום: שאטרסטוק

מעצר העריקים: הלילה (בין ראשון לשני) בשעה 3:30 לפנות בוקר נעצר בביתו שבבאר שבע האברך הרב דניאל פינטו, בן 28, לעיני אשתו וילדיו. 

בשעה האחרונה עלה הרב פינטו למשפט בפני קצין בכלא 10 ונשפט ל-3 ימי מעצר. עו"ד שלמה חדד מהמחלקה המשפטית של ארגון חיי עולם מייצג את הרב פינטו ופועל למיצוי זכויותיו של האברך מול רשויות החוק. 

המעצר האחרון עד כה, ככל הידוע, היה מעצרו של אליהו קאשי, תלמיד ישיבה בבאר יעקב, ב-8.2. למקום הגיעו עשרות בני אדם שניסו למנוע את המעצר.

יום קודם לכן נעצר אברך בוגר ישיבת “מאור התלמוד” במהלך שהותו ביישוב תפרח. לאחר מעצרו על ידי משטרת התנועה, הוא הועבר לידי משטרת אופקים ובהמשך הוסגר למשטרה הצבאית.

מעצרו הוביל למחאה סוערת בכניסה לעיר אופקים, כאשר עשרות מפגינים הגיעו לצומת הכניסה לעיר על כביש 241 וחסמו את הציר. במקום נרשמו עימותים בין מפגינים לכוחות המשטרה. במהלך פיזור ההתקהלות הפעילו הכוחות אמצעים לפיזור הפרות סדר, ושלושה מפגינים נעצרו.

מעצר עריקים המשטרה הצבאית גיוס חרדים באר שבע

 צבע אדום

art