צו הפטור ממע״מ של סמוטריץ׳ נפל במליאה - בעקבות המרד בקואליציה 25-59 האופוזיציה צוהלת
בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי; סמוטריץ': "החלטה גרועה"
למרות שהאינפלציה התמתנה ל-1.8%, בנק ישראל בראשות הנגיד אמיר ירון החליט להותיר את הריבית ללא שינוי. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב לדברים: "זו החלטה שגויה, שאינה נתמכת בנתוני המאקרו של הכלכלה הישראלית, השקל חזק, האינפלציה נחלשת ואנחנו עמוק בתוך טווח היעד"
על רקע עימות אפשרי מול איראן, נגיד בנק ישראל אמיר ירון פרסם היום (שני) את העדכון על שיעור הריבית במשק והחליט להשאיר אותה על 4%. ההחלטה של הוועדה המוניטרית של בנק ישראל התקבל חרף העובדה שהאינפלציה התמתנה מאוד עד ל-1.8% בחודש שעבר.
בתחילת ינואר הוריד בנק ישראל את הריבית במשק ברבע אחוז. זו הייתה הירידה השנייה ברציפות ואחרי 14 החלטות רצופות, במשך שנתיים, שבהן נותרה הריבית ללא שינוי. הרקע להחלטות הללו היה העובדה שהאינפלציה ירדה מתחת ליעד העליון, גם אחרי הורדת הריבית בחודש נובמבר.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מגיב להחלטת נגיד בנק ישראל: "ההחלטה של הנגיד להותיר את הריבית ברמה גבוהה היא החלטה שגויה, שאינה נתמכת בנתוני המאקרו של הכלכלה הישראלית. השקל חזק, האינפלציה נחלשת ואנחנו עמוק בתוך טווח היעד".
"האתגר המרכזי כיום הוא אתגר הצמיחה והצורך הוא להקל על אזרחי ישראל, על משקי הבית, על נוטלי המשכנתאות ועל העסקים הקטנים והבינוניים. האשראי חונק את המשק ומעכב התאוששות".
עוד אמר: "זה הזמן לצאת לצמיחה ולתת בוסט משמעותי לפעילות הכלכלית. אין כיום סכנה אינפלציונית שמצדיקה מדיניות מוניטרית מצמצמת ברמה הזו".
"אני קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית. זה מה שנכון למשק, זה מה שנכון לכלכלה, וזה מה שנכון לאזרחי מדינת ישראל ולמאבק ביוקר המחיה".
