דו"ח וועדת החקירה באוסטרליה על מתקפת הטרור בחוף בונדי בסידני מעלה כי הפיגוע יכול היה להימנע. שבוע לפני האירוע המתוכנן העבירה קבוצת הביטחון היהודית (CSG) התרעה בדוא"ל למשטרת ניו סאות' ויילס על "הסבירות הגבוהה" לתקיפה אנטישמית באירוע. למרות האזהרה, המשטרה סירבה לשלוח שוטרים לאבטח את האירוע, ורק הבטיחה לשלוח סיורים ניידים למעקב תקופתי. "המשטרה אפילו לא ערכה הערכת סיכונים לאירוע והטילה את האחריות העיקרית לאבטחה על המארגנים". בדו"ח מצויין גם העיכוב הקריטי בהגעת הכוחות המיוחדים: היחידות הראשונות הגיעו לזירה 12 דקות לאחר קבלת הדיווח על הירי.
משאית התנגשה בכוח משטרה בשומרון; הנהג נמלט ונעצר לאחר מרדף
שוטר נפצע באורח קל באירוע החריג בשומרון | שני חשודים נעצרו ונפתחה חקירה לבירור הנסיבות
משאית פלסטינית התנגשה הערב (שני) בכוח משטרתי שפעל בצומת תפוח - ולאחר מכן נמלטה מהזירה.
על פי המשטרה, עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום כוחות ממחוז ש״י שפתחו במרדף אחר הנהג החשוד. בתום המרדף נעצר הנהג יחד עם חשוד נוסף שישב לצידו ברכב.
כתוצאה מההתנגשות נפצע שוטר, והוא קיבל טיפול רפואי. בשלב זה טרם נמסרו פרטים נוספים על מצבו.
במשטרה ציינו כי שוטרי תחנת אריאל מטפלים בזירה וכי נפתחה חקירה לבירור נסיבות המקרה, לרבות הרקע לאירוע והאם מדובר בפגיעה מכוונת בכוח המשטרתי או באירוע תעבורתי שהסתיים בהימלטות.
