שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
מרד שקט בליכוד: צו המע”מ של סמוטריץ’ נפל
59 ח”כים התנגדו מול 25 שתמכו; ראש הממשלה העניק חופש הצבעה לאחר שלא הצליח לבלום את ההתנגדות בסיעתו. בכירים במפלגות החרדיות תוקפים: “תמו הימים שבהם סמוטריץ’ מכתיב את הקצב”
צו המע”מ על רכישות עד 150 דולר, אחד המהלכים המזוהים ביותר עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ’, נפל הלילה (שני) במליאת הכנסת ברוב מובהק של 59 מתנגדים מול 25 תומכים. אלא שמעבר למשמעות הכלכלית של ההצבעה, היה זה רגע פוליטי טעון: מבחן סמכות לראש הממשלה בנימין נתניהו, שנכשל.
לאחר שהתברר כי מספר חברי ליכוד מתכוונים להצביע נגד עמדת הממשלה, העניק נתניהו ברגע האחרון חופש הצבעה לסיעתו. ההחלטה, שנועדה לצמצם נזק תדמיתי ולמנוע עימות גלוי, לא הסתירה את עומק הבקיעים: שורת חברי כנסת מהליכוד הצביעו נגד, ואחרים, בהם שרים בכירים, נעדרו.
בין המתנגדים נמנו יולי אדלשטיין ודוד ביטן, לצד חברי כנסת נוספים מהסיעה. היעדרותם של שרים מרכזיים חיזקה את התחושה כי מדובר במהלך מתואם למחצה מרד שקט, ללא הכרזה רשמית.
הצו, שביקש לשנות את מדיניות המע”מ על הזמנות מחו”ל עד 150 דולר, עורר התנגדות הן בשל השלכותיו על יוקר המחיה והן בשל אופן קידומו. בליכוד נשמעו טענות כי המהלך אינו תואם את הרוח החברתית שעליה מבקשת המפלגה להישען, וכי הוא משרת בעיקר תפיסה אידיאולוגית-תקציבית של משרד האוצר.
בכירים במפלגות החרדיות ניצלו את ההצבעה כדי לתקוף את שר האוצר בחריפות. “נתניהו נגרר פעם אחר פעם אחרי סמוטריץ’”, אמרו. “האיש שלא עובר את אחוז החסימה בסקרים מוליך את נתניהו שולל מול הציבור החברתי והימני. הערב זו הפעם הראשונה שנתניהו מרגיש את המרד בשטח הליכודי. גם החרדים לא יתנו לבצלאל יותר לחגוג. ראוי שיכיר את מקומו”.
