מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ח' אדר התשפ"ו | 25.02.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המחמאה של נתניהו לדוד זיני: "תחבולן - משנה את המציאות"

במהלך נאום בכנס מנהלים של השב"כ, ראש הממשלה החמיא לראש הארגון ורמז על פעילותו. הוא שטח את הסתכלותו על החלוקה בעולם: "יש שני צירים, אנחנו פועלים להקמת ציר חדש"

המחמאה של נתניהו לדוד זיני: "תחבולן - משנה את המציאות"
ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה צילום: דוברות רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא נאום הערב (שלישי) בכנס המנהלים של השב"כ, במהלכו התייחס לשלל סוגיות שהארגון עוסק בהם.

הוא החל במחמאה לראש הארגון בחודשים האחרונים, דוד זיני: "אני רוצה מראש לומר לכם שיש לי אמון מלא בארגון, אמון מלא במפקד שלו, דוד זיני. מפקד עתיר זכויות, יוזם, הנה מילה חשובה - תחבולן, משנה מציאות. כי המציאות כל הזמן משתנה מולנו, ואנחנו חייבים לזוז מולה".

הוא חשף את הסתכלותו על העולם: "אנחנו מאותגרים מצד אחד בציר שיעי פצוע, אבל יש, כמובן, את הציר הסוני של האחים המוסלמים. ולנו יש עניין רב לייצר ציר משלנו. ציר של המדינות שמתנגדות לשני הצירים של האיסלאם הקיצוני". 

"זה חובק מדינות רבות. חלקן מבקרות אצלנו, גם בימים אלה. חלקן - אנחנו מבקרים אצלן", טען. "רציתי להשתמש בביטוי התנ"כי, שמתאים לפורים: "מהודו עד כוש". די קרוב. ועוד מה שבאמצע ולתוך הים התיכון. ציר חדש".

בנוסף, נתניהו התייחס לפעילות בעזה: "חילצנו את החטופים עד האחרון שבהם - רני גואילי, גיבור ישראל. עכשיו צריך להשלים. מוסכם עם הכוח הבינלאומי, עם ״מועצת השלום" שהחמאס חייב להתפרק מנשקו ואנחנו חייבים לפרז את עזה".

"כפי שאנחנו נוהגים לומר: או שזה יקרה בדרך הקלה, או שזה יקרה בדרך הקשה, אבל זה יקרה. אחר כך להבטיח שעזה לא תחזור להוות איום על ישראל. יש רק כוח אחד שיכול לערוב לכך. זה, כמובן, שהאחריות הביטחונית הגוברת תהיה שלנו", הוסיף.

"חזית הטרור ביו"ש והפעולה שאתם עשיתם היא לא פחות ממזהירה", פרגן נתניהו לאנשי השב"כ. "הפעולה המשולבת עם צה"ל לתקוף את מוקדי הטרור במחנות הפליטים, לעקר בעצם את מרכזי הכובד של הטרור. אני לא חושב שאזרחי ישראל מבינים כמה חיים הפעילות שלכם הצילה. המון".

ראש הממשלה הגיב לגל הרצח בחברה הערבית: "יש מאות אלפי כלי נשק לא חוקיים. המאגר הזה - צריך לצמצם אותו, צריך לקחת אותו, כי יום סגרירי יכול לבוא".

"אנחנו תמיד מדברים על היפוך קנים מכאן ומשם, משני המקומות. זו משימת על, שכמובן, משפיעה גם על הפשיעה במגזר הערבי, שהתגייסתם בצורה מאוד חשובה לפעולה משותפת כדי לטפל בו. אבל זה סימפטום של דבר גדול יותר. אנחנו רוצים מדינה עם חוק, ולא מערב פרוע, ולא דרום פרוע, ולא צפון פרוע", סיכם.

בנימין נתניהו דוד זיני שב"כ (שירות הביטחון הכללי)

 צבע אדום

art