מבזקים מבזקים +
תל אביב 7°c
באר שבע 9°c
חיפה 12°c
ירושלים 7°c
בית שמש 7°c
בני ברק 7°c
אשדוד 7°c
י"ג אדר התשפ"ו | 02.03.2026
תל אביב 7°c
באר שבע 9°c
חיפה 12°c
ירושלים 7°c
בית שמש 7°c
בני ברק 7°c
אשדוד 7°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לא תאמינו: זו הסיבה שאיראן הותקפה דווקא בשעות הבוקר

התקיפה בוצעה בו זמנית בכמה מוקדים בטהראן לאחר אלפי שעות עבודה מודיעינית, הרחבת מפעל המטרות ומעקב מדויק אחר בכירי המשטר

לא תאמינו: זו הסיבה שאיראן הותקפה דווקא בשעות הבוקר
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

המתקפה המשותפת לישראל ולארצות הברית באיראן בוצעה הבוקר באופן סימולטני במספר מוקדים בטהראן, שבהם התכנסו בכירים בצמרת המדינית והביטחונית של המשטר.

בn12 דווח כי לפי גורמים בצה"ל, מדובר בשיאו של תכנון מבצעי שנמשך חודשים, ובמרכזו מאמץ מודיעיני ממושך של אגף המודיעין לאיתור חלון הזדמנויות שבו בכירי המשטר יימצאו יחד.

באמ"ן השקיעו אלפי שעות בהרחבת מפעל המטרות ובמיפוי מדויק של מוקדי התכנסות והנהגה. לדברי גורמים ביטחוניים, היקף המטרות הוכפל במאות אחוזים בתקופה האחרונה, במטרה לאפשר רצף תקיפות גם בהמשך.

ההחלטה לתקוף בשעת בוקר, ולא במהלך הלילה כמקובל, נועדה להשיג אפקט הפתעה טקטי. בצה"ל מציינים כי מדובר בפעם השנייה בשנה האחרונה שבה מושגת הפתעה משמעותית למרות היערכות איראנית מתמשכת.

הביטחון ביכולות המודיעיניות והמבצעיות של ישראל היווה, לפי ההערכות, גורם מרכזי בהחלטת ארצות הברית להצטרף למערכה. לכך נוספו ההישגים שנרשמו במבצע "עם כלביא" ביוני האחרון.

במערכת הביטחון נערכים כעת לאפשרות של זליגת הלחימה לזירות נוספות, תוך הערכת תוצאות מתקפת הפתע והשלכותיה על המשך המערכה.

מבצע שאגת הארי תקיפה באיראן חיל האוויר

 צבע אדום

art