מבזקים מבזקים +
תל אביב 8°c
באר שבע 8°c
חיפה 12°c
ירושלים 8°c
בית שמש 8°c
בני ברק 8°c
אשדוד 8°c
י"ג אדר התשפ"ו | 02.03.2026
תל אביב 8°c
באר שבע 8°c
חיפה 12°c
ירושלים 8°c
בית שמש 8°c
בני ברק 8°c
אשדוד 8°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נתניהו על חמינאי: "רבים הסימנים שהוא איננו"

ראש הממשלה בהצהרה חריגה עם פתיחת המלחמה נגד איראן: “המבצע הגורלי יימשך ככל שיידרש”; פנייה ישירה לעם האיראני - “צאו לרחובות והפילו את המשטר”

נתניהו על חמינאי: "רבים הסימנים שהוא איננו"
נתניהו, חמינאי צילום: shutterstock

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הערב (מוצ״ש) הצהרה לתקשורת בעקבות פתיחת המלחמה נגד איראן, והבהיר כי ישראל נכנסה למערכה רחבת היקף שנועדה להסיר איום אסטרטגי ארוך שנים.

“המבצע הגורלי יימשך ככל שיידרש. המלחמה הזאת תוביל לשלום”, אמר נתניהו, והדגיש כי צה”ל פועל בנחישות להשגת היעדים שהוגדרו על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני.

בהתייחסות חריגה למנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, אמר ראש הממשלה: “רבים הסימנים שהוא איננו”. נתניהו לא פירט מעבר לכך, אך דבריו צפויים לעורר הדים בזירה האזורית והבינלאומית.

במהלך ההצהרה פנה נתניהו ישירות לאזרחי איראן וקרא להם לפעול נגד המשטר בטהראן. “בקרוב יגיע הזמן שלכם לצאת לרחוב להפיל את המשטר. העזרה שלכם הגיעה. תתאחדו יחד למשימה היסטורית - להפיל את המשטר”, אמר.

את נאומו חתם במסר פנימי לציבור בישראל: “אזרחי ישראל נתנו גיבוי לי ולממשלה לכל הפעולות. כך נוהג עם של אריות”.

איראן עלי חמינאי מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art