מבזקים מבזקים +
תל אביב 10°c
באר שבע 10°c
חיפה 12°c
ירושלים 10°c
בית שמש 10°c
בני ברק 10°c
אשדוד 10°c
י"ג אדר התשפ"ו | 02.03.2026
תל אביב 10°c
באר שבע 10°c
חיפה 12°c
ירושלים 10°c
בית שמש 10°c
בני ברק 10°c
אשדוד 10°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רגע לפני פרוץ המלחמה, פוסק הדור יצא בהבטחה היסטורית, ורבים לא הבינו

באי ביתו של הגר"מ שטרנבוך לא הבינו למה הוא מכוון באמרו "אסור לי לפרט", ואז פרצה המלחמה באיראן • "אני רק יכול להגיד לכם שתיוושעו לעינינו ממש" – הדברים כוונו לכל מי שייקח חלק בהחזקת תלמידי החכמים לומדי רשת הכוללים 'תשובות והנהגות' שתחת הנהגת הגר"מ

רגע לפני פרוץ המלחמה, פוסק הדור יצא בהבטחה היסטורית, ורבים לא הבינו
הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך בהבטחה המסתורית צילום: קופת העיר

"סוד ה' ליראיו": הרבה לסתות נשמטו בבית פוסק הדור, הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א, כשהוציא מפיו את ההבטחה המיוחדת והמסתורית, במסגרתה הדגיש שאסור לו לפרט במה בדיוק היא עוסקת, ולאיזה עניין היא נוגעת. 

היה זה ימים אחדים לפני פרוץ המלחמה בהיסטורית באיראן. בהצהרה נדירה ומרטיטה יצא הגר"מ מגדר הרגיל והשמיע אמירה לא אופיינית בעליל, שכמותה לא נשמעה מפיו מעולם. הגר"מ ביקש לצאת בקריאה נרגשת לכלל ישראל, להרבות בתמיכה בלומדי התורה, אשר מכוחם ובזכותם העולם העומד, ומי שמפרנס תלמידי חכמים בוודאי חופפת עליו שמירה עילאית מיוחדת, בכל עת, וגם בימות מלחמה וזמני חירום. 

"אני קורא לכל אחד ואחד באופן אישי, אני יודע שזה קשה, וקשה יותר מקשה. אבל הנתינה עכשיו ל 180 אברכים בוודאי ישקול הרבה מאוד בחשבון הקב"ה", אמר הגר"מ בהצהרה החריגה. 

לשותפות הקליקו כאן>>>

הגר"מ עומד ומבטיח הבטחה נוראה ומפורשת למי שיקבל על עצמו החזקת יום בכולל. לא הבטחה כללית אלא התחייבות אישית חסרת תקדים:

"כי אם הוא מוציא מהכיס שלו במיוחד עבור תלמידי חכמים גדולים שבלא עזרתינו עבורם הם היו ממש בגדר רעבים, יהיה לו פרנסה בשפע. מי שיתנו יקבלו שפע! שפע פרנסה! שפע בכל הצרכים הנצרכים לו! 

"ומי שיתן החזקת יום בכולל, יתברך ויהיה לו ישועות מאת הקב"ה, אני לא יכול לפרט ואסור לי לפרט ואני רק יכול להגיד לכם שתיוושעו. ותיוושעו לעינינו ממש".

עם פרוץ המלחמה קיבלו דבריו המסתוריים של הגר"מ משמעות עמוקה, ורבים מיהרו למלא את בקשתו, כדי לזכות בשמירה המיוחדת שהבטיח הגר"מ לתרמים והמסייעים בהחזקת לומדי התורה. 

"יודגש כי בדך כלל אין דעתו של הגר"מ נוחה משלל מיני סגולות", אומרים באי ביתו הנפעמים מהדברים הנשגבים שנשמעו מפה קדשו. "אבל הפעם הוכרז על ידו מהלך נדיר והיסטורי. מדובר בסגולה נוראה אשר נתקדשה ונתקבלה מדור לדור ומושתתת כל כולה בדרך תפילה ובקשה". 

לדבריהם: "הגר"מ הנחה והדריך בפרטות קבוצת תלמידי חכמים מופלגים שיעמדו ויעתירו בסילודין במשך ארבעים יום ברציפות עבור התומכים היקרים שיטו שכם להחזקת הכוללים. ימי התפילה יתחילו השבוע ביום רביעי - יום פורים דמוקפין לפני שקיעת החמה, ויסתיימו מספר ימים לאחר יום טוב 'שביעי של פסח', כאשר ביום הפורים שבתחילת הארבעים יום, ולקראת הסוף ביום השביעי של פסח שהוא יום מסוגל מאוד לזיווגים ופרנסה, יעתיר הגר"מ בעצמו על התורמים לישועה גדולה.

הסגולה הפלאית עליה העיד הגר"מ כי בעצמו ראה ניסים ונפלאות למעלה מדרך הטבע אשר נעשו בזכותה, דורשת נתינת צדקה ואמירת ספר רביעי שבתהילים. מתנאיה הקשים הוא שהמתפלל יחוש בליבו את הצער והכאב של הזקוק לישועה ויתפלל עליו מקירות ליבו עד שיחלה עצמו עליו. כעת, תלמידי חכמים מופלגים יעשו זאת עבורכם יום יום מתוך קבלת התנאי לומר "נשמת כל חי" בשבח והודיה להשי"ת מיד לאחר הישועה.

כל מי שיזכה לקבוע שותפות קודש של החזקת יום שלם באחד מסניפי הכולל בסך 250 שקלים למשך 12 חודשים, יזכה להיכנס לרשימת הזהב. שמות התורמים יוזכרו על ידי הגר"מ בעצמו בימים המסוגלים, בפורים ובשביעי של פסח, יחד עם בית דינו בכח תורתו ובכח התפילה.

היו שותפים עכשיו בהיכלו של פוסק הדור. אל תחמיצו הזדמנות כזאת להיות שותפים בתורה של תלמידי חכמים גדולים.

לשותפות הקליקו כאן>>>

קופת העיר הרב משה שטרנבוך מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art