תומר אלמגור: רוב בסנאט האמריקני בלם יוזמה להכריח את טראמפ לאשר את המלחמה באיראן בקונגרס
במבצע מיוחד: כך תתבצע השבת הישראלים התקועים בחו"ל
הממשלה אישרה את מבצע "כנפי ארי" להשבת ישראלים מחו"ל | משל"ט יוקם בפיקוד העורף, תוקם ועדה לקביעת סדרי עדיפויות
הממשלה אישרה היום (רביעי) במשאל טלפוני מיוחד את מבצע "כנפי ארי" להשבת ישראלים השוהים בחו"ל, זאת על רקע ההיערכות לפתיחה מחודשת של נמל התעופה בן גוריון והצורך להסדיר את חזרת האזרחים לישראל באופן מדורג ומבוקר.
במסגרת ההחלטה הוקצה תקציב של 5 מיליון שקלים לטובת יישום המבצע, כאשר משרד התחבורה יהיה אחראי על הובלת המהלך והתיאום בין כלל הגורמים המעורבים.
על פי החלטת הממשלה, יוקם מרכז שליטה ייעודי בתוך "מפקדת אלון" של פיקוד העורף. המשל"ט יתופעל על ידי עד 150 חיילים ויהיה אחראי על ניהול מבצע החזרה לישראל, תיאום בין הגורמים השונים, וניהול תמונת המצב בנוגע לאזרחים השוהים בחו"ל.
בנוסף הוחלט על הקמת ועדת היגוי מיוחדת בהשתתפות נציגי משרדי הממשלה, שתדון בקריטריונים להשבת הישראלים לארץ. הוועדה תקבע סדרי עדיפויות במקרים חריגים ותפעל לקביעת קריטריונים שוויוניים למתן קדימות, בעיקר במקרים הומניטריים. התעדוף ייעשה על בסיס וולונטרי מול חברות התעופה.
על פי מתווה המבצע, החזרה לישראל תתבסס בעיקר על טיסות של חברות תעופה מסחריות. עם זאת, הממשלה בוחנת גם אפשרויות נוספות להגעה לישראל, ובהן הרחבת הגעת נוסעים דרך הים וכן הגדלת שעות הפעילות במעברים היבשתיים, שיפעלו במתכונת מורחבת כדי לאפשר כניסת נוסעים נוספים.
בהחלטת הממשלה הובהר כי המדינה לא תממן את כרטיסי הטיסה או ההפלגה עבור האזרחים החוזרים, והחזרה לישראל תיעשה באמצעות רכישת כרטיסים מחברות התעופה או הגורמים המפעילים את קווי ההפלגה.
מבצע "כנפי ארי" יימשך בשלב הראשון כ-30 יום, עם אפשרות להארכתו עד 60 יום בהתאם להתפתחויות ולהיקף הביקוש מצד הישראלים השוהים בחו"ל.
גורמים בממשלה ציינו כי מטרת המבצע היא לאפשר חזרה מסודרת ובטוחה של ישראלים לישראל, תוך ניהול עומסים והבטחת תעדוף למקרים דחופים והומניטריים.
