מבזקים מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 10°c
חיפה 15°c
ירושלים 7°c
בית שמש 7°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
ט"ז אדר התשפ"ו | 05.03.2026
תל אביב 13°c
באר שבע 10°c
חיפה 15°c
ירושלים 7°c
בית שמש 7°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בצל המלחמה: האוצר שוקל לקצץ בתקציבי החינוך החרדי

משרד האוצר מגבש חבילת גזירות למימון הוצאות המערכה מול איראן • בין ההמלצות: קיצוץ תקציבי הישיבות ומוסדות החינוך החרדי, ביטול הטבות מס ליישובים ביו"ש ובאשקלון וצמצום הפטור ממע"מ על קניות מחו"ל

בצל המלחמה: האוצר שוקל לקצץ בתקציבי החינוך החרדי
אילוסטרציה צילום: צוות הישיבות

הדרג המקצועי במשרד האוצר מגבש חבילת קיצוצים וגזירות כדי לממן את הוצאות המלחמה מול איראן. כך פורסם הערב בכאן חדשות.

במסגרת ההצעות שיוצגו בקרוב לממשלה, באוצר ימליצו לקצץ בכספים הקואליציוניים הפוליטיים ומנגד גם לדחות או לבטל הטבות שהובטחו לציבור בתקציב המיועד ל-2026, שעבר בכנסת בקריאה ראשונה בינואר.

באוצר יציעו, בין היתר, לקצץ מהכספים הקואליציוניים שאינם מקדמים צמיחה - ובכלל זה הגדלת תקציב מוסדות החינוך החרדים והישיבות. במקביל, הדרג המקצועי באוצר מציע לבטל את הטבות המס שניתנו לשורת יישובים בהם יהודה ושומרון ואשקלון, את הגדלת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל ואת ריווח מדרגות המס.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר בתחילת השבוע כי עלויות המלחמה יחייבו הגדלה של הגרעון המתוכנן בתקציב 2026. אולם גורמים כלכליים בכירים מתחו על כך ביקורת חריפה: "להגדיל את הגרעון בלי לעשות שינויים ולבטל הטבות כדי להשתלט עליו זו כלכלת בחירות פר אקסלנס".

בשבוע שעבר דווח בכאן חדשות, כי מערכת הביטחון דרשה תוספת תקציב של מיליארדי שקלים בעקבות ההיערכות למערכה נוספת מול איראן.

בצלאל סמוטריץ חינוך חרדי קיצוץ תקציבים

 צבע אדום

art