אבו עלי אקספרס: סגן נשיא ארה"ב ג'יי די ואנס על אובדן האפקטיביות של האיום האיראני בהורמוז ועל הלחץ בו איראן נתונה: "המטרה הראשונה והבסיסית של הנוכחות שלנו במזרח התיכון היא להבטיח שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. למרות ניסיונותיה של איראן לסגור את מצר הורמוז, אנחנו מצליחים להעביר דרכו בין 7 ל - 15 מיליון חביות ביום. לאיראן אין יכולת לקטוע את נתיבי הסחר הבינלאומיים, והדבר מצמצם את מנופי הלחץ שבידיה. איראן נתונה ללחץ עצום, והלחץ הזה משרת את מטרתנו להבטיח שלא יהיה ברשותה נשק גרעיני."
הפחד מחיסולים בטהראן: בכירי הבסיג' באיראן התחפשו לנשים
מפקדים בכירים בארגון ה"בסיג'" באיראן נוקטים בצעדי הסוואה קיצוניים מחשש לחיסולים ממוקדים. על פי דיווחים ותיעודים המגיעים מהמדינה, בכירים בארגון בהם יאסר לפוטי נצפו כשהם מנסים להיטמע במרחב הציבורי באמצעות התחפשות לנשים
דיווחים המגיעים מאיראן חושפים את עומק הבהלה בשורות ארגון ה"בסיג'". על פי הדיווחים, מפקדים בכירים בארגון החלו לנקוט בצעדים קיצוניים כדי להסתיר את זהותם, כולל ניסיונות התחפשות לנשים, וזאת במטרה להימנע מזיהוי ומהתנקשויות ממוקדות.

ברשתות החברתיות ובערוצי אופוזיציה איראניים הופצה תמונה המיוחסת ליאסר לפוטי, הנחשב לאחת הדמויות הבכירות והמשפיעות בהיררכיה של הארגון. בתיעוד נראה לפוטי כשהוא מנסה להיטמע במרחב הציבורי בלבוש נשי המטשטש לחלוטין את תווי פניו וגופו.
