מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 18°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 13°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
כ"ו אדר התשפ"ו | 15.03.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 18°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 13°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הרצוג משיב לטראמפ: "מכבד אותו, אך אפעל רק לפי החוק הישראלי"

נשיא המדינה התייחס בראיון ל"פוקס ניוז" לדרישת הבית הלבן לחון את נתניהו: "אבחן זאת ברצינות, אך מדובר בעניין פנימי של ישראל" • הרצוג השיב למתקפה של טראמפ שכינה אותו "חרפה": "אני מחויב להליך החוקי הישראלי לו נשבעתי"

הרצוג משיב לטראמפ: "מכבד אותו, אך אפעל רק לפי החוק הישראלי"
טראמפ והרצוג צילום: שאטרסטוק

נשיא המדינה יצחק הרצוג התראיין הערב לרשת פוקס האמריקנית והתייחס לסוגיית החנינה לראש הממשלה נתניהו. "אבחן את זה ברצינות, אבל אני מחויב להליך החוקי. הכול על השולחן", אמר.

"בזמן המלחמה ההליך לא פועל, כך שכרגע השאלה לא מונחת על השולחן. ראש הממשלה מרוכז אך ורק במלחמה כעת, ואני מחויב להמתין לחוות הדעת של הרשויות הרלוונטיות", הוסיף הרצוג.

על המתקפה של טראמפ כנגדו ועל כך שכינה אותו "חרפה", השיב הרצוג: "אני מכבד את הנשיא טראמפ מאוד - הוא מנהיג העולם החופשי שמשנה את ההיסטוריה. אולם מדובר בעניין פנימי של ישראל ואפעל בהתאם לחוק הישראלי שלו נשבעתי".

כזכור, שלשום פורסם בחדשות 12 כי טראמפ טען שהרצוג הבטיח לו חמש פעמים שיחון את נתניהו. "תגיד לו שאני חושף אותו", אמר הנשיא האמריקני לכתב.  על פי הדיווח, טראמפ כינה את הרצוג "חרפה" ומחה על כך שמשפטו של נתניהו נמשך גם לנוכח המלחמה באיראן. "אני לא רוצה שיהיה משהו שיטריד את ביבי חוץ מהמלחמה עם איראן", צוטט הנשיא.

"אמרתי לו שלא אפגוש אותו (אם לא ייתן חנינה לנתניהו). הוא מחזיק את זה מעל הראש של ביבי כבר שנה".  בנוסף, באותו ערב דווח בכאן חדשות כי בסביבת נתניהו טענו שהרצוג צפוי להיות נתון לסנקציות אמריקניות אם לא יעניק את החנינה לראש הממשלה.

דונלד טראמפ נתניהו הרצוג חנינה לנתניהו

 צבע אדום

art