ליאור באקאלו: פעילות קרן הפיצויים לטיפול בנזקים - עדכון וכמות תביעות במבצע "שאגת הארי": עד כה התקבלו במוקדי קרן הפיצויים 10,946 תביעות מאז תחילת המלחמה, מהן 7,648 בגין נזק למבנה, 1,179 בגין נזק לתכולה וציוד ,1,945 בגין נזק לרכב ו-174 בגין נזק אחר
הרצוג משיב לטראמפ: "מכבד אותו, אך אפעל רק לפי החוק הישראלי"
נשיא המדינה התייחס בראיון ל"פוקס ניוז" לדרישת הבית הלבן לחון את נתניהו: "אבחן זאת ברצינות, אך מדובר בעניין פנימי של ישראל" • הרצוג השיב למתקפה של טראמפ שכינה אותו "חרפה": "אני מחויב להליך החוקי הישראלי לו נשבעתי"
נשיא המדינה יצחק הרצוג התראיין הערב לרשת פוקס האמריקנית והתייחס לסוגיית החנינה לראש הממשלה נתניהו. "אבחן את זה ברצינות, אבל אני מחויב להליך החוקי. הכול על השולחן", אמר.
"בזמן המלחמה ההליך לא פועל, כך שכרגע השאלה לא מונחת על השולחן. ראש הממשלה מרוכז אך ורק במלחמה כעת, ואני מחויב להמתין לחוות הדעת של הרשויות הרלוונטיות", הוסיף הרצוג.
על המתקפה של טראמפ כנגדו ועל כך שכינה אותו "חרפה", השיב הרצוג: "אני מכבד את הנשיא טראמפ מאוד - הוא מנהיג העולם החופשי שמשנה את ההיסטוריה. אולם מדובר בעניין פנימי של ישראל ואפעל בהתאם לחוק הישראלי שלו נשבעתי".
כזכור, שלשום פורסם בחדשות 12 כי טראמפ טען שהרצוג הבטיח לו חמש פעמים שיחון את נתניהו. "תגיד לו שאני חושף אותו", אמר הנשיא האמריקני לכתב. על פי הדיווח, טראמפ כינה את הרצוג "חרפה" ומחה על כך שמשפטו של נתניהו נמשך גם לנוכח המלחמה באיראן. "אני לא רוצה שיהיה משהו שיטריד את ביבי חוץ מהמלחמה עם איראן", צוטט הנשיא.
"אמרתי לו שלא אפגוש אותו (אם לא ייתן חנינה לנתניהו). הוא מחזיק את זה מעל הראש של ביבי כבר שנה". בנוסף, באותו ערב דווח בכאן חדשות כי בסביבת נתניהו טענו שהרצוג צפוי להיות נתון לסנקציות אמריקניות אם לא יעניק את החנינה לראש הממשלה.
