מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 16°c
חיפה 0°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 17°c
אשדוד 0°c
כ' אדר התשפ"ו | 09.03.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 16°c
חיפה 0°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 17°c
אשדוד 0°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"לא רעיון טוב": טראמפ נגד השמדת מחסני הדלק האיראניים

גורם צבאי ישראלי אמר לחדשות 12 כי אחת ממטרות התקיפות הייתה לאותת לאיראנים להפסיק לתקוף תשתיות אזרחיות בישראל

"לא רעיון טוב": טראמפ נגד השמדת מחסני הדלק האיראניים
מתקני נפט בטהראן עולים באש צילום: צילום מסך

ממשל טראמפ חש מורת רוח מהתקיפות הישראליות הנרחבות על מתקני אחסון דלק באיראן ביום שבת, כך לפי דיווח בחדשות 12.

על פי הדיווח התקיפות עוררו דאגה הן בבית הלבן והן בצבא האמריקני. זו המחלוקת המשמעותית הראשונה בין ארצות הברית לישראל מאז החלה המלחמה לפני תשעה ימים.

מקורות שמעורים בנושא אמרו כי הסוגיה עשויה לעלות גם בשיחות בדרג המדיני הבכיר בין ארה"ב לבין ישראל.

כזכור ביום שבת האחרון ביצע חיל האוויר הישראלי תקיפות על 30 מחסני נפט בטהראן ובערים נוספות. התקיפות גרמו לשרפות גדולות בבירת איראן, והלהבות נראו למרחקים רבים. הן גם יצרו זיהום משמעותי בעיר ובסביבתה.

צה"ל טען בהודעה כי מחסני הדלק "משמשים את המשטר האיראני לאספקת דלק לצרכנים שונים, כולל זרועותיו הצבאיות". גורם צבאי ישראלי אמר לחדשות 12 כי אחת ממטרות התקיפות הייתה לאותת לאיראנים להפסיק לתקוף תשתיות אזרחיות בישראל.

גורמים ישראליים ואמריקניים אמרו כי צה"ל עדכן את הצבא האמריקני מראש לפני התקיפה. אך גורם אמריקני אמר לחדשות 12 כי לאחר שהתקיפות בוצעו, הצבא האמריקני הופתע מהיקפן הרחב. "אנחנו לא חושבים שזה היה רעיון טוב", אמר בכיר אמריקני.

אף שהמתקנים שהותקפו אינם מתקני ייצור נפט, גורמים אמריקניים חוששים כי הסרטונים של המחסנים הבוערים עלולים להגביר את החרדה בשוקי הנפט ולהעלות עוד יותר את מחירי האנרגיה.

איראן דונלד טראמפ נפט מבצע שאגת הארי ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art