מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 13°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ב אדר התשפ"ו | 11.03.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 13°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"כמו טיל עם ראש מתפצל": בן שנה עבר ניתוח חירום

במעיים בילדים כה קטנים הרקמות עדינות, רגישות ודקות במיוחד, כ-3-4 מ"מ בסך הכל. כשילד בולע שרשרת מגנטים כזו, היא לא נשארת כמקשה אחת בגוף, אלא מתפרקת לחלקים ומתפזרת

"כמו טיל עם ראש מתפצל": בן שנה עבר ניתוח חירום
שרשרת המגנטים שהוצאה ממעי הפעוט צילום: הקריה הרפואית רמב"ם

פעוט כבן שנה, נותח אתמול (יום ב') ברמב"ם, בהליך חירום, אחרי שהתברר כי סבל מנזק פנימי שעלול לסכן את חייו בעקבות בליעת שרשרת מגנטים.

המשחק, שנמצא בבתים רבים, גרם לנזק משמעותי במעיו של הפעוט, וצוות כירורגית ילדים ברמב"ם נאלץ לפתוח את בטנו ולטפל בנזקי המגנט לפני שאלו יובילו לסיבוכים נוספים ולהתדרדרות במצבו.

"זה מתחיל להרגיש כמו מכת מדינה", מבהיר ד"ר רן שטיינברג, מנהל כירורגית ילדים בבית החולים "רות" לילדים שברמב"ם, "זה נראה כמו שרשרת מגנטים תמימה, אבל אל תתבלבלו, יש להם כח אדיר בטח כשמדברים על מעי של ילד בן שנה". 

במעיים בילדים כה קטנים הרקמות עדינות, רגישות ודקות במיוחד, כ-3-4 מ"מ בסך הכל. כשילד בולע שרשרת מגנטים כזו, היא לא נשארת כמקשה אחת בגוף, אלא מתפרקת לחלקים ומתפזרת.

"כוח המגנטים גורם לרקמות להימשך שוב, ולמשוך את הלולאות המעי זו לכיוון זו", מסביר ד"ר שטיינברג את המנגנון המסוכן, "במצב כזה, עוצמת משיכת המגנטים גורמת לחור במעי ולדליפה של חומר צואתי לחלל הבטן, מה שמסכן את חיי הילד. נקודה. זה לא "סתם" ניתוח חירום וכריתת מעיים. זו פשוט סכנת חיים". 

דווקא בזמנים שבהם הילדים נמצאים בבית וכולנו טרודים בשגרת המלחמה ומצויים תחת לחץ וקשיים, ברמב"ם מבקשים להקדיש תשומת לב יתרה לסכנות מבית: "שימו לב למה שנמצא בסביבת הילדים", מדגיש ד"ר שטיינברג, "תראו במה הילדים משחקים. אם אלו חפצים קטנים שניתנים לבליעה, ובטח אם מדובר במגנטין שעלולים להוביל לנזק כמעט וודאי, הרחיקו אותם  מיד".

רמב"ם מגנטים ניתוח

 צבע אדום

art