מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 13°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
כ"ב אדר התשפ"ו | 11.03.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 13°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כ-30 מיליון שקלים: קוקה קולה ניצלה לרעה את כוחה המונופוליסטי - ונקנסה

בית המשפט העליון דחה את רוב ערעורי החברה המרכזית למשקאות וקבע כי היא פגעה בתחרות מול קמעונאים • בין ההפרות: סעיפים חוזיים שחסמו מתחרים והוצאת מקררים של חברות אחרות מנקודות מכירה • החברה: "נקבע שלא הייתה פגיעה בתחרות בפועל, תיקנו את הנדרש".

כ-30 מיליון שקלים: קוקה קולה ניצלה לרעה את כוחה המונופוליסטי - ונקנסה
מפעלי חברת קוקה קולה צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בית המשפט העליון דחה את ערעור החברה המרכזית למשקאות קלים - מפיצת מוצרי קוקה קולה בישראל נגד קביעת הממונה על התחרות מ-2019, לפיה החברה ניצלה לרעה את מעמדה כבעלת מונופולין. כתוצאה מכך יעמוד גובה העיצום הכספי הסופי על כ-30 מיליון שקלים.

הפרשה החלה ב-2017, כשרשות ההגבלים הודיעה על כוונתה להטיל עיצום על החברה. ב-2019, לאחר הליך שימוע, נקבע הקנס על 39 מיליון שקל בגין מספר פרשיות של ניצול לרעה של מעמדה בשוק והפרת הוראות שנקבעו לה בעבר.

בין הפרשיות: הוצאת מקררים של מתחרים ומכשירי "נסטי" של אסם מנקודות קמעונאיות, הסכמות בלעדיות עם קמעונאים, ומדיניות הנחות שקשרה בין מוצרי קוקה קולה לרכישת מי נביעות. לאחר שבית הדין לתחרות הפחית את הסכום ל-36 מיליון, ערערה החברה לעליון – אך משכה את ערעוריה ברוב הפרשיות.

בפרשיות שנותרו לדיון קבע העליון כי החברה ניצלה לרעה את מעמדה באמצעות סעיף חוזי שאיים על לקוחות בביטול הסכם אם יעבירו חלק מרכישותיהם למתחרה - סעיף שנכלל בלמעלה מ-1,000 הסכמים. במקביל קיבל העליון את ערעור החברה בנושא יבוא מקביל וביטל עיצום של כ-7 מיליון שקל בגין פרשה זו.

מהחברה המרכזית לייצור משקאות קלים נמסר: ״בית המשפט העליון ביטל עיצום כספי בסך כ-7 מיליון שקל, שהטילה הממונה על החברה המרכזית בגין פגיעה כביכול ב׳יבוא מקביל׳. בית המשפט קבע שלא נפל דופי בפעילות החברה בעניין זה. בסיום ההליך בכללותו נקבע בבירור שלא הייתה פגיעה בתחרות בפועל. החברה המרכזית פעלה זה מכבר לתקן את הנדרש בהתאם להחלטת הממונה״.

קוקה קולה החברה המרכזית למשקאות בית המשפט העליון קנס

 צבע אדום

art