איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
סמוטריץ' הודיע בהצהרה עם נתניהו: "שמים בצד את חוק הגיוס"
נתניהו וסמוטריץ’ בהצהרה משותפת על תקציב המדינה ותקציב הביטחון מודיעים כי קידום החוק יידחה כדי לאפשר העברה מיידית של התקציב למימון המערכה
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מסרו הצהרה משותפת בנושא תקציב המדינה ותקציב הביטחון והודיעו כי קידום חוק הגיוס יידחה בשלב זה. ההחלטה התקבלה במסגרת המאמץ להעביר במהירות את התקציב ואת התוספת הגדולה לתקציב הביטחון על רקע הלחימה.
ראש הממשלה נתניהו הדגיש כי ישראל מצויה בעיצומה של מערכה קשה וכי נדרש תקציב מיוחד בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים כדי להמשיך את המאמץ הביטחוני.
לדבריו “אנחנו במערכה עם אויב אכזר שרוצה להשמיד אותנו. אנחנו כתשנו את היכולות הגרעיניות והבליסטיות שלו במבצע מבצע עם כלביא. לאחר מכן הוא ניסה לפתח אותן מחדש ולהטמין אותן עמוק בקרקע ולכן בכלל לא הייתה שאלה והיינו חייבים לצאת למערכה הזאת”.
נתניהו הוסיף כי העלות הכלכלית של המלחמה מחייבת הרחבה משמעותית של תקציב הביטחון ואמר, “זה עולה כסף הרבה כסף ולכן אנחנו נדרשים לתת תקציב מיוחד במהלך המלחמה עם עשרות מיליארדי שקלים כדי לעזור לתקציב הביטחון ולמאמץ המלחמתי”.
שר האוצר סמוטריץ’ אמר כי הממשלה תפעל להעביר את תקציב המדינה באופן מיידי וכי לנוכח המלחמה הוחלט לשים בצד מחלוקות פוליטיות מרכזיות. לדבריו, “אנחנו מתכנסים עכשיו להעברה מיידית של תקציב המדינה כשבמרכזו נעביר את התוספת הנדרשת לתקציב הביטחון למימון המלחמה. מדובר בעשרות של מיליארדים של שקלים. זו לא הוצאה זו השקעה”.
סמוטריץ’ התייחס גם לדחיית קידום חוק הגיוס ואמר, “כדי להצליח במשימה הזו אנחנו שמים עכשיו בצד סוגיות שבמחלוקת שאינן מתאימות לעת מלחמה. אנחנו שמים בצד את חוק הגיוס שלא יקודם כעת”.
לדבריו העברת התקציב במהירות תאפשר לישראל להמשיך במאמץ הביטחוני לצד שמירה על יציבות הכלכלה. “מלחמה היא זמן לאחדות ולאחריות לאומית. העברת התקציב באופן מיידי תאפשר לנו לנצח במלחמה ולחזק את כלכלת ישראל בשנים הקרובות”.
