מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 13°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
כ"ו אדר התשפ"ו | 15.03.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 13°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סמוטריץ' הודיע בהצהרה עם נתניהו: "שמים בצד את חוק הגיוס"

נתניהו וסמוטריץ’ בהצהרה משותפת על תקציב המדינה ותקציב הביטחון מודיעים כי קידום החוק יידחה כדי לאפשר העברה מיידית של התקציב למימון המערכה

סמוטריץ' הודיע בהצהרה עם נתניהו: "שמים בצד את חוק הגיוס"
נתניהו וסמוטריץ צילום: באדיבות המצלם

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מסרו הצהרה משותפת בנושא תקציב המדינה ותקציב הביטחון והודיעו כי קידום חוק הגיוס יידחה בשלב זה. ההחלטה התקבלה במסגרת המאמץ להעביר במהירות את התקציב ואת התוספת הגדולה לתקציב הביטחון על רקע הלחימה.

ראש הממשלה נתניהו הדגיש כי ישראל מצויה בעיצומה של מערכה קשה וכי נדרש תקציב מיוחד בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים כדי להמשיך את המאמץ הביטחוני. 

לדבריו “אנחנו במערכה עם אויב אכזר שרוצה להשמיד אותנו. אנחנו כתשנו את היכולות הגרעיניות והבליסטיות שלו במבצע מבצע עם כלביא. לאחר מכן הוא ניסה לפתח אותן מחדש ולהטמין אותן עמוק בקרקע ולכן בכלל לא הייתה שאלה והיינו חייבים לצאת למערכה הזאת”.

נתניהו הוסיף כי העלות הכלכלית של המלחמה מחייבת הרחבה משמעותית של תקציב הביטחון ואמר, “זה עולה כסף הרבה כסף ולכן אנחנו נדרשים לתת תקציב מיוחד במהלך המלחמה עם עשרות מיליארדי שקלים כדי לעזור לתקציב הביטחון ולמאמץ המלחמתי”.

שר האוצר סמוטריץ’ אמר כי הממשלה תפעל להעביר את תקציב המדינה באופן מיידי וכי לנוכח המלחמה הוחלט לשים בצד מחלוקות פוליטיות מרכזיות. לדבריו, “אנחנו מתכנסים עכשיו להעברה מיידית של תקציב המדינה כשבמרכזו נעביר את התוספת הנדרשת לתקציב הביטחון למימון המלחמה. מדובר בעשרות של מיליארדים של שקלים. זו לא הוצאה זו השקעה”.

סמוטריץ’ התייחס גם לדחיית קידום חוק הגיוס ואמר, “כדי להצליח במשימה הזו אנחנו שמים עכשיו בצד סוגיות שבמחלוקת שאינן מתאימות לעת מלחמה. אנחנו שמים בצד את חוק הגיוס שלא יקודם כעת”.

לדבריו העברת התקציב במהירות תאפשר לישראל להמשיך במאמץ הביטחוני לצד שמירה על יציבות הכלכלה. “מלחמה היא זמן לאחדות ולאחריות לאומית. העברת התקציב באופן מיידי תאפשר לנו לנצח במלחמה ולחזק את כלכלת ישראל בשנים הקרובות”.

בצלאל סמוטריץ בנימין נתניהו שר האוצר גיוס חרדים חוק הגיוס

 צבע אדום

art