מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
כ"ג אדר התשפ"ו | 12.03.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אתר האקדמיה ללשון נפרץ על ידי האיראנים: "אין לכם צורך בעברית יותר"

הקבוצה שפרצה מזוהה עם קמפיינים תעמולתיים ופעולות השחתה של אתרים, נוהגת לפרוץ למערכות בעלות פרופיל ציבורי ולפרסם מסרים פוליטיים לצד טענות להשגת מידע רגיש

אתר האקדמיה ללשון נפרץ על ידי האיראנים: "אין לכם צורך בעברית יותר"
האקרים, סייבר צילום: שאטרסטוק

קבוצת ההאקרים האיראנית "חנדלה" הצליחה לפרוץ לאתר של האקדמיה ללשון העברית ופרסמה בו באנגלית את המסר: "אתם לא צריכים ללמוד עברית יותר. בקרוב לא יהיה לכם בזה צורך".

מהאקדמיה ללשון עברית נמסר בתגובה: "הבוקר נפרץ אתר האקדמיה ללשון העברית, ופורסמה הודעה שלפיה בקרוב לא יהיה עוד צורך ללמוד עברית. גם הפרצנים שפרצו לאתר מבינים שהשפה העברית היא חלק בלתי נפרד מן התנועה הציונית, והיא נדבך חשוב בתרבות, בהוויה ובזהות הישראלית. האירוע מטופל ואנו פועלים להשבת האתר לפעילות תקינה בהקדם".

עוד נמסר: "ולחברים שפרצו לנו הלילה לאתר – מסר חשוב מאיתנו: ‍‍אנחנו לא לומדים עברית כי אנחנו צריכים אותה, אנחנו לומדים עברית כי אנחנו אוהבים אותה".

הקבוצה, שמזוהה עם קמפיינים תעמולתיים ופעולות השחתה של אתרים, נוהגת לפרוץ למערכות בעלות פרופיל ציבורי ולפרסם מסרים פוליטיים לצד טענות להשגת מידע רגיש.

האקדמיה ללשון העברית האקרים עברית

 צבע אדום

art