ניר דבורי: ראשוני: בוצע יירוט מוצלח של טיל ששוגר
סמוטריץ׳: לא נסיים את המלחמה בלי להכריע את חיזבאללה וחמאס
שר האוצר וחבר הקבינט המדיני ביטחוני מציג עשר נקודות על מצב המלחמה: חיזבאללה הוחזר עשרים שנה לאחור, אך טרם הוכרע; המוקד האסטרטגי הוא איראן
שר האוצר וחבר הקבינט המדיני ביטחוני בצלאל סמוטריץ׳ פרסם היום (חמישי) עשר הערות על מצב המלחמה והשלב הנוכחי במערכה.
לדבריו, חיזבאללה ספג פגיעה קשה במלחמה אך טרם הוכרע. עם זאת, יכולות הירי והנזק של הארגון ירדו באופן משמעותי והוא הוחזר לדבריו עשרים שנה לאחור מצבא טרור מאורגן לארגון גרילה.
סמוטריץ׳ ציין כי הפסקת האש בצפון נחתמה בזמנו בשל לחצים בינלאומיים ואילוצים מבצעיים, אך לדבריו בישראל ידעו כי יהיה צורך לחזור ולהילחם בחיזבאללה כדי להכריעו.
עוד טען כי הניסיון הוכיח שאין להסתמך על הסדרים מדיניים או על גורמים בינלאומיים במאבק בטרור. לדבריו, גם חופש פעולה מבצעי לסיכולים אינו מספיק בטווח הארוך.
בהתייחס לחמאס אמר כי המסקנות מהצפון נכונות גם לזירה הדרומית. לדבריו ישראל תידרש להשמיד את חמאס בעצמה, וכן לפעול עמוק נגד מחוללי הטרור גם ביהודה ושומרון.
סמוטריץ׳ הדגיש כי לצה״ל קיימות תכניות להכרעת חיזבאללה וכי ישראל לא תוכל לסיים את המערכה הנוכחית מבלי להסיר את האיום מעל תושבי הצפון. לדבריו, השאלה המרכזית היא עיתוי הפעולה והאיזון בין הזירות השונות.
בנוסף העריך כי נפילת המשטר באיראן תקל משמעותית על מיגור חיזבאללה וחמאס, משום שאיראן מהווה את צינור התמיכה המרכזי שלהם.
לדבריו, ניצחון במלחמה עשוי להוביל לארכיטקטורה אזורית חדשה של בריתות והסכמי שלום, אך ישראל תידרש להמשיך ולהתעצם צבאית וכלכלית גם בעתיד.
בסיום תקף סמוטריץ׳ פוליטיקאים וגנרלים בדימוס שקראו להפסקת המלחמה במהלך החודשים האחרונים, וטען כי הממשלה מתקנת כעת עשרות שנים של תפיסות ביטחוניות שגויות.
