דין פישר: אל על הודיעה על הרחבת פעילות טיסות החילוץ למזרח. משבוע הבא תפעיל טיסות משלושה יעדים מרכזיים: בנגקוק, פוקט וטוקיו
מוג'תבא חמינאי בהודעה ראשונה: "לא נוותר על נקמת דם הקדושים"
בהצהרה מטעמו קרא המנהיג החדש "להמשיך במאבק מול ארה"ב וישראל, להמשיך בסגירת מצר הורמוז". אתמול פורסם כי חמינאי הבן, נפצע ביום הראשון במלחמה, סובל משבר בכף רגלו, מחבלה סביב עינו השמאלית ומחתכים בפנים
12 יום לאחר שאביו עלי חמינאי חוסל במכת הפתיחה של המלחמה, איראן פרסמה הודעה ראשונה מטעמו של מוג'תבא חמינאי, שמונה ליורשו. חמינאי הבן, שלא נראה בפומבי מאז שהמלחמה פרצה, עדיין לא התייצב מול המצלמות וההודעה הוקראה בשמו על ידי קריינית של הטלוויזיה האיראנית.
בהצהרה מטעמו קרא המנהיג החדש "להמשיך במאבק מול ארה"ב וישראל, להמשיך בסגירת מצר הורמוז - לא נוותר על נקמת דם הקדושים". חמינאי הבן הבטיח גם שהמתקפות על מדינות המפרץ יימשכו. הוא קרא לסגור את הבסיסים האמריקניים המוצבים במפרץ: "אנחנו מאמינים בידידות עם שכנינו ומכוונים רק לבסיסים צבאיים. ניאלץ להמשיך בתקיפה הזו. קורא גלהמונים להשתתךף מחר בעצרות יום אל-קודס". ביום הזה מציינת איראן את התנגדותה לישראל ולציונות.
על פי ההודעה מוג'תבא בכלל גילה כי מונה לרשת את אביו בתפקיד המנהיג העליון, מצד "מועצת המומחים" דרך הטלוויזיה. "ביקרתי את גופתו של האימאם חמינאי אחרי מותו, ומה שראיתי היה הר של איתנות, גאווה, כבוד ומהפכה. עלינו לפעול בכל הזירות שבהן האויבים חלשים".
אתמול פורסם ב-CNN כי חמינאי הבן, שנפצע ביום הראשון במלחמה, סובל משבר בכף רגלו, מחבלה סביב עינו השמאלית ומחתכים בפנים. כאמור, מתחילת המלחמה מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, ושמועות רבות מסתובבות מאז על מצבו.
