מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
כ"ג אדר התשפ"ו | 12.03.2026
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דיווח דרמטי: המנהיג העליון החדש של איראן בתרדמת ואיבד רגל

לפי דיווחים ב"דיילי מייל", מוג'תבא חמינאי מאושפז בטיפול נמרץ לאחר שנפצע קשה, בזמן שאיראן מנוהלת בידי מפקדי משמרות המהפכה

דיווח דרמטי: המנהיג העליון החדש של איראן בתרדמת ואיבד רגל
מוג'תבא חמינאי צילום: Iran International

מקור שביקש שלא להזדהות מחשש לחייו טען כי המנהיג העליון החדש של איראן מטופל בידי מוחמד רזה זעפרגנדי, שר הבריאות של איראן ואחד ממנתחי הטראומה הבכירים במדינה. לפי הדיווח, לזעפרגנדי ניסיון של שמונה שנים בניתוחים במהלך מלחמת איראן עיראק בשנות השמונים, והוא עצמו נפצע אז מנשק כימי.

לצדו של זעפרגנדי מטפל במנהיג גם המנתח הבכיר ד"ר מוחמד מראשי, אחיה של אשתו של הנשיא לשעבר אכבר האשמי רפסנג'אני ודמות המקורבת לצמרת המשטר האסלאמי.

על פי הדיווחים, נשיא איראן הנוכחי מסעוד פזשכיאן אף ביקר את חמינאי בבית החולים לפני יומיים, ומקבל עדכונים שוטפים על מצבו הרפואי.

המקור מסר לעיתון "סאן" הבריטי, באמצעות הודעות סודיות שנשלחו למתנגד משטר הגולה בלונדון, כי פציעותיו של חמינאי חמורות במיוחד. לדבריו, ייתכן שאחת או שתיים מרגליו נכרתו, וכי הוא סובל גם מקרע בכבד או בקיבה ואף נמצא בתרדמת.

לפי דיווח בדיילי מייל הבריטי, חמינאי לא נראה בציבור במשך שבועות, ובאיראן מעריכים כי המדינה מנוהלת בפועל בידי מפקדים אזוריים של משמרות המהפכה, שקיבלו הוראה להמשיך בלחימה ללא הגבלת זמן גם ללא הנהגה גלויה.

בשל ניתוק האינטרנט הנרחב באיראן קשה לאמת את מצבו של המנהיג החדש, אך בטלוויזיה הממלכתית במדינה כינו אותו לאחרונה "ג'אנבז של רמדאן" ביטוי שפירושו לוחם פצוע.

על רקע היעדרותו המתמשכת מהציבור, יש מי שכבר מכנים את המצב בטהראן כשלטון של "אייתוללה רפאים", בזמן שאיראן ממשיכה לתקוף מדינות במפרץ ולגרום לזינוק במחירי הנפט והגז בעולם.

גם ג'אבר רג'אבי, יועץ מדיניות חוץ לשעבר לנשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד, הזהיר כי חמינאי הבן אכזרי יותר מאביו. רג'אבי, שחי כיום בגלות באיחוד האמירויות ולמד עם חמינאי בסמינר הדתי בקום, טען כי המנהיג החדש מסוגל לשקר בצורה מתוחכמת יותר ולנהל את המאבק האזורי באופן קר ומחושב יותר.

לדבריו, חמינאי הבן אף אובססיבי לרעיון "אחרית הימים", תפיסה הקשורה במסורת השיעית לאמונה בחזרתו של האימאם ה 12 ולמלחמות גדולות שיקדמו תקופה של צדק עולמי.

רג'אבי הוסיף כי חמינאי אינו מייחס חשיבות רבה לחיי אדם. "אם הוא מסוגל להרוג אלפים מבני עמו, אין לו בעיה להרוג גם מאה אלף בתל אביב", אמר.

גם שגריר איראן בקפריסין, אלירזה סלריאן, רמז כי חמינאי נפצע בתקיפות. בריאיון לגרדיאן אמר כי שמע שהמנהיג נפגע בידיו וברגליו ולכן הוא מאושפז בבית חולים. לדבריו, הפציעות הן ככל הנראה הסיבה להיעדרותו מהציבור, לצד הרצון להימנע מחשיפה בפני ישראל וארצות הברית.

עלי חמינאי מוג'טבה חמינאי איראן מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art