מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 8°c
בית שמש 10°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
כ"ח אדר התשפ"ו | 17.03.2026
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 8°c
בית שמש 10°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לא נבהלים מהמלחמה: יהודים מלונדון במגעים לרכישת נכסים בדובאי

הקבוצה הלונדונית מנהלת מגעים לרכישת מספר יחידות מגורים יוקרתיות במגדלים האייקוניים של דאון טאון דובאי, בהם מגדלים הסמוכים לבורג׳ חליפה ולמרכז הקניות Dubai Mall

לא נבהלים מהמלחמה: יהודים מלונדון במגעים לרכישת נכסים בדובאי
הדמיית הנכס בדאון טאון דובאי צילום: באדיבות המצלם

על רקע המלחמה במפרץ ותקיפת איחוד האמירויות בידי איראן, שוק הנדל״ן היוקרתי בדובאי עשוי לעמוד בפני גל עסקאות יוצא דופן בתקופה הקרובה. קבוצת אנשי עסקים יהודים מלונדון מנהלת בימים אלו מגעים מתקדמים לרכישת מספר נכסים יוקרתיים באזור דאון טאון דובאי, בהיקף שמוערך במאות מיליוני דירהאם, כך לפי גורמים המעורים במגעים.

על פי אותם מקורות, הנכסים נמצאים כיום בבעלות משקיעים בריטים שרכשו דירות בעיר בשנים האחרונות כחלק מהתנופה הגדולה בשוק היוקרה המקומי. אולם בעקבות ההסלמה הביטחונית האחרונה באזור, ובפרט מתקפות טילים ורחפנים שיוחסו לאיראן ואשר הגיעו גם לשטחי איחוד האמירויות, חלק מבעלי הנכסים המערביים מצויים במצב של חשש ממשי ומעדיפים למכור במהירות את נכסיהם.

באדיבות המצלם
הנכס בדאון טאון דובאי | באדיבות המצלם

גורמים בענף הנדל״ן המקומי מציינים כי עבור משקיעים מערביים שאינם מורגלים למציאות ביטחונית מסוג זה, עצם האזעקות והדיווחים על מתקפות באזור יצרו תחושת בהלה של ממש. כתוצאה מכך, חלק מבעלי הדירות הבריטים בוחנים מכירה מהירה של נכסים – לעיתים במחירים נמוכים יחסית למחירי השוק – במטרה לחזור לבריטניה ולהקטין חשיפה אזורית.

רכישות בהיקף רחב בדאון טאון

הקבוצה הלונדונית מנהלת מגעים לרכישת מספר יחידות מגורים יוקרתיות במגדלים האייקוניים של דאון טאון דובאי, בהם מגדלים הסמוכים לבורג׳ חליפה ולמרכז הקניות Dubai Mall.

לפי גורמים המעורים בעסקאות, היקף העסקאות הנבחנות כיום עשוי להגיע למאות מיליוני דירהאם אם המגעים יבשילו לכדי חתימה.

באדיבות המצלם
הנכס בדאון טאון דובאי | באדיבות המצלם

בין הנכסים שנבחנים במסגרת העסקאות נמצא גם נכס יוצא דופן במיוחד – הפנטהאוז הפרטי הגבוה בעולם הנמצא במגדל בורג׳ חליפה. על פי הערכות בשוק הנדל״ן המקומי, מחירו של הנכס עשוי להגיע לכ־200 מיליון דירהאם, והוא נחשב לאחת מדירות המגורים הגבוהות בעולם.

גורמים המעורים במגעים מציינים כי הקבוצה בוחנת את הנכס כחלק מאסטרטגיית רכישה רחבה של נכסי “טופ-אוף-דה-מרקט” בדובאי.

ליווי פיננסי של Emirates NBD

את המגעים מלווים מספר גורמים פיננסיים ומשפטיים הפועלים בין בריטניה לאיחוד האמירויות. לפי מקורות בענף, המימון והמבנה הבנקאי של העסקאות מלווים על ידי Emirates NBD, אחד הבנקים הגדולים במפרץ.

הבנק בוחן אפשרויות למבני מימון שונים, כולל מימון חלקי של חלק מהנכסים במסגרת חבילת רכישות רחבה.

ליווי של אנשי עסקים הפועלים בין לונדון לדובאי

את קבוצת הרוכשים מלווים אנשי העסקים  ישראל פיגא ובועז שקד, הפועלים בשנים האחרונות בין לונדון לדובאי ומעורבים במספר עסקאות נדל״ן בינלאומיות.

לפי גורמים המעורים במגעים, השניים מסייעים בגיבוש העסקאות, בזיהוי הזדמנויות רכישה ובחיבור בין המשקיעים הלונדוניים לבין בעלי הנכסים המעוניינים למכור.

“חלון הזדמנויות זמני”

לדברי גורמים המקורבים לקבוצה, דווקא התנודתיות הנוכחית בשוק נתפסת בעיני המשקיעים כהזדמנות.

לדבריהם, דובאי נחשבת לאחד המרכזים הכלכליים היציבים ביותר במזרח התיכון, וההערכה היא שהחששות הביטחוניים הנוכחיים הם זמניים בלבד.

באדיבות המצלם
הנכס בדאון טאון דובאי | באדיבות המצלם

לדברי אחד הגורמים המעורים בעסקה: “משקיעים מערביים רבים מגיבים בפאניקה כי הם אינם רגילים למציאות ביטחונית באזור. אבל מבחינתנו מדובר בשוק חזק מאוד עם יסודות כלכליים מוצקים. אנו מעריכים שהיציבות תחזור במהירות, ולכן מדובר בחלון הזדמנויות נדיר לרכישת נכסים איכותיים”.

שוק היוקרה ממשיך למשוך הון בינלאומי

שוק הנדל״ן של דובאי חווה בשנים האחרונות עליות מחירים חדות, במיוחד במתחמי היוקרה של דאון טאון, פאלם ג׳ומיירה ומרינה דובאי.

באדיבות המצלם
הדמיית הנכס בדאון טאון דובאי | באדיבות המצלם

גם בתקופות של תנודתיות, העיר ממשיכה למשוך הון בינלאומי בהיקפים גדולים, כאשר משקיעים מאירופה, אסיה והמזרח התיכון מחפשים נכסי “טופ-אוף-דה-מרקט”.

אם המגעים הנוכחיים יבשילו לכדי עסקאות חתומות, מדובר עשוי להיות באחד מגלי הרכישה המשמעותיים של משקיעים אירופאים בדאון טאון דובאי בתקופה האחרונה.

איחוד האמירויות איראן מבצע שאגת הארי בריטניה דובאי

 צבע אדום

art