שרון קנובליך: זהו השיגור השישי של איראן לצפון מהבוקר
צרפת נקרעת מצחוק: היטלר מול זלנסקי ראש בראש
עיירה קטנה במזרח צרפת הפכה בימים האחרונים לתופעה ויראלית, לאחר שהתברר כי ראש העיר המכהן, המתמודד לכהונה נוספת בבחירות המקומיות הקרובות, נושא את שם המשפחה היטלר, בעוד אחד מיריביו נקרא זלנסקי
הבחירות בעיירה ארסיס סור אוב, שבה מתגוררים כ 2,785 תושבים, משכו תשומת לב חריגה ברשתות החברתיות, שם הופצו אינספור פוסטים הומוריסטיים על "הקרב" בין היטלר לזלנסקי. ראש העיר, צ'ארלס היטלר, הביע תסכול מההד הציבורי ואמר כי "זה יצא משליטה", לאחר שראה פרסומים שטענו כי עשרות אחוזים מתושבי העיירה הם "היטלריסטים"
לדבריו, בעבר התייחסו לשם המשפחה בהומור נקודתי בלבד, אך כעת הפוקוס הציבורי הוסט לחלוטין מהדיון בענייני העיר למדיניות ולבחירות עצמן, אל שמות המועמדים בלבד. "אם היו מדברים על העיר ועל המדיניות שלנו, זה היה דבר אחד, אבל כל מה שמעניין אותם זה השמות שלנו", אמר
היטלר הסביר כי מקור השם במשפחתו מצפון אלזס, סמוך לגבול גרמניה, וכי אביו, שנלקח לעבודות כפייה במהלך מלחמת העולם השנייה, בחר שלא לשנות את שם המשפחה לאחר המלחמה בשל מורכבות בירוקרטית ועלויות גבוהות. לדבריו, חלק מבני המשפחה אף ניסו להתרחק מהשם עם השנים, אך הוא נותר בעינו
מנגד, יריבו אנטואן רנו זלנסקי, בן 28, עובד מכס שהגיע לאחרונה לעיירה, סיפר כי גם הוא נאלץ להתמודד עם שאלות חוזרות על קשר אפשרי לנשיא אוקראינה, ולדבריו "בהתחלה חשבתי שמדובר בבדיחה, אבל מהר מאוד הבנתי שכולם מדברים עלינו"
שני המועמדים מציינים כי תשומת הלב החריגה אינה נוחה להם, אך מודים כי היא לפחות הציבה את העיירה הקטנה על מפת השיח הציבורי בצרפת. הבחירות צפויות להתקיים כבר בימים הקרובים, כאשר הקרב המסקרן ממשיך לעורר עניין הרבה מעבר לגבולות המקום.
