מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
א' ניסן התשפ"ו | 19.03.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סלובניה דורשת חקירה בחשד להתערבות ישראלית בבחירות

ראש הממשלה רוברט גולוב פנה לאיחוד האירופי בעקבות תחקירים והדלפות של הקלטות וסרטונים, הטוענים למעורבות חברת "בלאק קיוב" בקמפיין הבחירות, החברה לא הגיבה להאשמות

סלובניה דורשת חקירה בחשד להתערבות ישראלית בבחירות
מצביע בקלפי צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

סלובניה קוראת לאיחוד האירופי לחקור דיווחים לפיהם "מרגלים ישראלים" התערבו בבחירות הארציות שיתקיימו במדינה ביום ראשון הקרוב. מאחורי הקריאה עומד ראש ממשלת סלובניה, רוברט גולוב, אשר שלח מכתב לנשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, ובו קרא לחקור את ההאשמות לפיהן חברת הריגול הישראלית "בלאק קיוב" התערבה בקמפיין הבחירות, לאחר שדלפו שורת הקלטות וסרטונים שבועיים בלבד לפני מועד הבחירות הכלליות. כך דווח בישראל היום.

ההקלטות פורסמו באתר בשם anti-corruption2026.com, שטוען בתחקיר כי הסרטונים שצולמו בסתר מתעדים "פגישות עסקיות" של אישים סלובניים בולטים המקורבים למחנה ראש הממשלה המכהן, כשהם מציעים לכאורה לבצע לובינג בלתי חוקי ולעשות שימוש לרעה בכספי מדינה.

האתר "פוליטיקו" הוא זה שדיווח על הפנייה לאיחוד האירופי בה טען: "התערבות כזו של חברה פרטית זרה מהווה איום היברידי ברור נגד האיחוד האירופי והמדינות החברות בו, אשר משפיע לרעה על הערכים, ההליכים והתהליכים הפוליטיים המשותפים שלנו".

לפי תחקיר שפורסם השבוע באתר החדשות הסלובני MLADINA, יאנז יאנשה, מועמד הימין ומנהיג מפלגת האופוזיציה SDS, או גורמים הקשורים אליו, עמדו בקשר עם חברת בלאק קיוב - חברת מודיעין עסקי ישראלית הפועלת ברחבי העולם, שחלק מעובדיה הם יוצאי יחידות המודיעין של צה"ל וקהילת המודיעין.

מהתחקיר עולה כי נציגי החברה נפגשו ב־22 בדצמבר 2025 עם יאנשה בלובליאנה. באותו היום נחת בעיר מטוס פרטי שהגיע מתל אביב ועליו ארבעה נוסעים. מהדיווח עולה כי שניים מהם זוהו: דן זורלא, שותף מייסד ומנכ"ל החברה, וגיורא איילנד, המשמש לכאורה כיועץ לחברה. כך דווח בישראל היום.

במקרה הסלובני, נפגשו דמויות בולטות המקורבות למפלגתו של גולוב, בהן שרת המשפטים הסלובנית לשעבר, עם נציגים שהציגו עצמם כנציגי קרן ההשקעות הבריטית Stockard Capital. מטרת תיעוד הפגישות הייתה, לפי התחקיר, "לחשוף את השחיתות של הממשלה הנוכחית ושל מנהיגה, רוברט גולוב".

גולוב התייחס במכתבו לאיחוד האירופי גם להתערבות שיוחסה לחברה בבחירות ברומניה ובהונגריה ואמר: "בהתחשב בפעולות המתמשכות והמערכתיות שמבצעת בלאק קיוב, הן מהוות אתגר ישיר למגן הדמוקרטיה האירופי שהוקם לאחרונה, וכיוון שהמרכז האירופי לחוסן דמוקרטי החל את עבודתו המבצעית בפברואר 2026, מקרה זה מספק מבחן קריטי למנדטו להגן על המדינות החברות מפני התערבות זרה. אני קורא לוועדה לחקור את הדיווחים ולהעביר את העניין למרכז לצורך הערכת איום מיידית".

ברת בלאק קיוב בחרה שלא להגיב לכתבות שפורסמו באתר "פוליטיקו" ובאתר MLADINA.

סלובניה בחירות

 צבע אדום

art