בלארוס הודיעה היום על שחרור 25 אסירים פוליטיים מהכלא, יממה לאחר שהשליח האמריקני ג'ון קואל הודיע על הקלות למשטר לוקשנקו. קואל אמר לרויטרס כי הוא מצפה לחזור לבלארוס בעוד חודש ולשחרר עוד מאות אסירים, ואמר גם כי ניתן לשחרר את כל האסירים בבלארוס עד סוף השנה
הממשלה לבג"ץ: גיוס חרדים לא יקודם בזמן הלחימה מול איראן
מזכיר הממשלה הודיע כי כל משאבי הדרג המדיני מופנים לניהול המבצע הביטחוני ולסיוע לעורף: "לא ניתן לעסוק בנושא עד תום הלחימה"
הממשלה הודיעה הערב (חמישי) לבג"ץ כי לא תקדם בשלב זה את סוגיית גיוס החרדים לצה"ל, זאת על רקע הלחימה המתמשכת מול איראן והמבצע הצבאי המתנהל בימים אלו. בעמדה רשמית שהוגשה לבית המשפט, נמסר כי הדרג המדיני ממקד את מלוא תשומת הלב והמשאבים בניהול המערכה הביטחונית ובהגנה על אזרחי המדינה.
מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, ציין כי מאז פתיחת מבצע "שאגת הארי", כלל הגורמים הרלוונטיים, ובכלל זה צוות השרים שהוקם לטיפול בנושא גיוס החרדים, אינם עוסקים כלל בסוגיה. לדבריו, "המאמץ המרכזי של הממשלה נתון לניצחון במלחמה הקיומית ולמתן מענה לעורף, ולא ניתן בשלב זה לשוב ולעסוק בנושא שבמחלוקת".
ההודעה מגיעה על רקע עתירות שהוגשו לבג"ץ בדרישה להסדיר את סוגיית הגיוס ולמנוע דחיות נוספות. עם זאת, בממשלה מדגישים כי הנסיבות הביטחוניות החריגות מחייבות דחייה זמנית של הדיון.
