מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ב' ניסן התשפ"ו | 20.03.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איראן הקימה מסדרון ימי למעבר כלי שיט במצר הורמוז, גובה פרוטקשן

משמרות המהפכה צפויים להקים מנגנון פורמלי שיחייב אוניות למסור מראש פרטים מקיפים על בעלות כלי השיט ויעד המטען, באמצעות גורמים הקשורים לאיראן הפועלים מחוץ לגבולותיה

איראן הקימה מסדרון ימי למעבר כלי שיט במצר הורמוז, גובה פרוטקשן
אילוסטרציה צילום: unsplash

על רקע המצור האיראני על מצר הורמוז, תחקיר של כתב העת הימי "לויד'ס ליסט" חושף היום (חמישי) כי איראן הקימה מסדרון ימי בטוח למעבר כלי שיט במצר, כלל מכליות נפט, גז ואחרות, כשלפחות תשע אוניות כבר עשו בו שימוש. במקרה אחד לפחות, גבתה איראן תשלום של כשני מיליון דולר.

לויד'ס ליסט מציינת כי לא הצליחה לוודא אם שולם תשלום בכל אחד מהמקרים, ושלא ברור כיצד בוצעה העסקה לאור הסנקציות הנרחבות המוטלות על איראן.

לפי הדיווח שפורסם בישראל היום, מספר ממשלות, בהן הודו, פקיסטן, עיראק, מלזיה וסין, מנהלות שיחות ישירות עם טהרן לתיאום מעבר כלי שיט. הגוף המפעיל את המנגנון הוא משמרות המהפכה, שהקימו מערכת רישום לאוניות שאינן קשורות לארצות הברית או לישראל.

בישראל היום דווח, כי משמרות המהפכה צפויים להקים מנגנון פורמלי שיחייב אוניות למסור מראש פרטים מקיפים על בעלות כלי השיט ויעד המטען, באמצעות גורמים הקשורים לאיראן הפועלים מחוץ לגבולותיה.

בין האוניות שכבר עשו שימוש במסדרון: שתי מכליות גז הנושאות דגל הודי, ספינות מטען, ואוניה בבעלות ממשלת פקיסטן.

לפני פרוץ הלחימה עברו במצר בין 100 ל-130 כלי שיט ביום, ומאז תחילת מארס צנחה התנועה לכמה ספינות בודדות בלבד.

 

איראן מצר הורמוז מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art