אזעקות הופעלו בנגב ובים המלח. זוהה שיגור נוסף מאיראן - אזעקות צפויות בשמורון, בשרון ובבית שאן
רוסיה זימנה את שגריר ישראל לנזיפה, ותיעדה את כניסתו
מוסקבה מחתה בעקבות פגיעת טיל סמוך לצוות RT בלבנון, דרשה חקירה, בישראל דחו, מגוחך לטעון לפגיעה מכוונת בעיתונאים
שגריר ישראל ברוסיה, עודד יוסף, זומן הבוקר (שישי) לשיחת נזיפה במשרד החוץ הרוסי, בעקבות התקרית אתמול בלבנון אז נפל טיל מטרים ספורים מהכתב של רשת RT, שופרו באנגלית של הקרמלין.
בצעד חריג, שנועד לבייש את השגריר, משרד החוץ הזמין כלי תקשורת לתעד את כניסתו לשיחה. עם הגעתו למקום סירב יוסף להשיב לשאלות עיתונאים, ואמר כי אינו רוצה לאחר לפגישה, כך דיווח איתמר אייכנר ב-Ynet.
מוקדם יותר הודיע משרד החוץ הרוסי כי בכוונתו להציג לשגריר את עמדתה הרשמית של מוסקבה, הרואה באירוע - שבו נפצעו הכתב והצלם מרסיסים בגפיים - הפרה חמורה, ואף דרשה מישראל לפתוח בחקירה ולהעמיד את האחראים לדין.
במשרד החוץ הישראלי מסרו כי "שגריר ישראל לרוסיה עודד יוסף נפגש עם סגן שר החוץ הרוסי בוריסנקו, ניתנה אזהרה מראש לפעילות צה"ל באזור האירוע במעבר קאסמיה שבנהר הליטני. כל ניסיון לייחס לאירוע מהלך מכוון נגד עיתונאים הוא מגוחך ורחוק מהמציאות".
"השגריר בשיחתו עם סגן שר החוץ ביקר את התנהלותה החד-צדדית של רוסיה במהלך המבצע, תמיכתה באיראן והיעדר כל גינוי רוסי על הירי המכוון של המשטר האיראני ושל חיזבאללה על ריכוזי אזרחים בישראל".
