מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 11°c
בית שמש 11°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
ב' ניסן התשפ"ו | 20.03.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 11°c
בית שמש 11°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בריטניה נערכת לפעולה: השינוי הדרמטי שיתרחש במצרי הורמוז

הצהרה משותפת נועדה להרגיע את טראמפ, אך בשלב זה אין התחייבות לכוחות בשטח, בעוד בריטניה כבר נערכת לפעולה

בריטניה נערכת לפעולה: השינוי הדרמטי שיתרחש במצרי הורמוז
מצר הורמוז צילום: שאטרסטוק

שש מדינות מערביות הודיעו על תמיכתן בהקמת קואליציה לפתיחת מצר הורמוז, על רקע המשבר המתמשך והחסימה האיראנית של נתיב השיט המרכזי לנפט, כך דווח בn12.

ההצהרה המשותפת מגיעה לאחר ביקורת שהשמיע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כלפי בעלות הברית, שלדבריו אינן נוטלות חלק מספק במאמץ לאבטחת המצר. עם זאת, המסמך שפורסם אינו כולל התחייבות לשליחת כוחות או משאבים צבאיים בשלב זה.

המשבר סביב מצר הורמוז הפך לאחד האתגרים המרכזיים עבור הבית הלבן, שכן חסימת המעבר פוגעת בזרימת הנפט מהמפרץ ומקשה על סיום המערכה.

במקביל להצהרה, פועלת ארצות הברית בשילוב צעדים צבאיים ודיפלומטיים, כולל תקיפות נגד מערכות איראניות לאורך החופים, במטרה לצמצם את יכולות הפגיעה בכלי שיט.

מאחורי הקלעים, בריטניה הובילה את המאמץ לגיבוש התמיכה הבינלאומית, ואף שלחה שתי ספינות מלחמה לאזור לצד קציני צבא הפועלים בתיאום עם הפיקוד האמריקני.

למרות זאת, מדינות מרכזיות באירופה הביעו הסתייגות מהשתתפות פעילה, ולא ברור אם ישנו את עמדתן בהמשך, כאשר חלקן כבר הודיעו בעבר כי לא ישלחו כוחות למפרץ במהלך המלחמה.

מצר הורמוז דונלד טראמפ בריטניה

 צבע אדום

art