מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 16°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
ה' ניסן התשפ"ו | 23.03.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 16°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ההיסטוריון מעריך: הקץ של המשטר האיראני קרוב מתמיד

ההיסטוריון והעמית הבכיר במכון הובר, ויקטור דייוויס הנסון, מעריך כי האסטרטגיה של ממשל טראמפ באזור עשויה להוביל לקריסת המשטר בטהרן בתוך שבועות ספורים. בריאיון לרשת "פוקס ניוז" הסביר הנסון כי השימוש בטכנולוגיה מתקדמת ומודיעין מדויק במקום כוחות קרקעיים משנה את המומנטום הבינלאומי

ההיסטוריון מעריך: הקץ של המשטר האיראני קרוב מתמיד
בכירים איראניים בצעדה בטהראן צילום: באדיבות המצלם

ההיסטוריון והעמית הבכיר במכון הובר, ויקטור דייוויס הנסון, העריך בריאיון לרשת "פוקס ניוז" כי המשטר האיראני עומד בפני קריסה אפשרית "בקרוב מאוד", זאת במידה ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יתמיד באסטרטגיה הנוכחית אותה הוא מוביל במזרח התיכון.

לדברי הנסון, שלושה שבועות לאחר תחילתו של המבצע האמריקאי-ישראלי המשותף, ניתן לזהות שינוי משמעותי במומנטום הבינלאומי. "אם טראמפ ימשיך עד הסוף, ואני חושב שהוא ימשיך, אני חושב שהם ייפלו די בקרוב, בתוך שבועיים, שלושה או ארבעה שבועות. אני חושב שהם יודעים את זה, ואני חושב שהאירופים יודעים את זה, ואני חושב שהמזרח התיכון יודע את זה".

הנסון טען בראיון כי הממשל הנוכחי פועל באופן שונה מהדפוסים שהובילו לכישלונות בעבר בעיראק ובאפגניסטן, בעיקר בשל הסירוב לשלוח כוחות קרקעיים בהיקף נרחב. במקום זאת, המערכה נשענת על עליונות טכנולוגית, מודיעין מדויק ועוצמה אווירית.

"אנחנו לא נכניס אנשים להקשר נוסח פלוג'ה, שבו הם עוברים מדלת לדלת מול ג'יהאדיסטים", הסביר הנסון. "אנחנו נשחק לפי היתרונות שלנו - מודיעין, טכנולוגיה, כוח אש - ואנחנו נעשה את זה בדרך חדשה, עם כטב"מים משופרים וסיור לווייני, כך שאנחנו יודעים את השמות של מפקדים בודדים".

במקביל לסיכולים הממוקדים באמצעות כטב"מים נגד בכירים איראנים, דווח בפוקס ניוז על הרחבת הפריסה האמריקאית באזור. 3 ספינות מלחמה נוספות וכ-2,500 נחתים נשלחו למזרח התיכון במטרה לאבטח את השיט במצר הורמוז מול הניסיונות האיראניים לחסום את הנתיב - פעולות שכבר הובילו לעלייה במחירי הנפט העולמיים.

על פי הדיווח, הנשיא טראמפ הביע אכזבה מכך שחלק מבעלות הברית לא לקחו חלק פעיל יותר באבטחת נתיבי השיט, אך נרשמה התפתחות מצד בריטניה, שהודיעה כי תאפשר לצבא האמריקאי להשתמש בבסיסיה לצורך תקיפת אתרי טילים איראניים המאיימים על כלי שיט במצר.

הנסון סיכם כי שינוי המדיניות האירופי כלפי איראן מעיד על הערכת מצב חדשה ביבשת. "האירופים לעולם לא היו מסכימים להתקרב לאיראן, אלא אם כן היו חושבים שהכיוון משתנה ושאנחנו עומדים לנצח", דברי הנסון.

מבצע שאגת הארי איראן היסטוריון דונלד טראמפ

 צבע אדום

art