מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 14°c
ירושלים 11°c
בית שמש 14°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ה' ניסן התשפ"ו | 23.03.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 14°c
ירושלים 11°c
בית שמש 14°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עוצמת התקיפות תעלה מדרגה באופן משמעותי"

כ"ץ לאחר הערכת מצב עם בכירי צה"ל: הנחיה להשמיד גשרים בלבנון, להעמיק את הפעולה הקרקעית ולהרחיב את הפגיעה בתשתיות חיזבאללה, "לא נחזור למציאות שלפני 7 באוקטובר"

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עוצמת התקיפות תעלה מדרגה באופן משמעותי"
שר הביטחון בהערכת מצב צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון ישראל כ"ץ קיים הבוקר (ראשון) הערכת מצב בבור ביחד עם הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר, ראש אמ"ץ אלוף איציק כהן, מפקד פיקוד העורף אלוף שי קלפר, תא"ל עומר טישלר, מזכ"צ שהב"ט תא"ל גיא מרקיזנו, רח"ט מבצעים תא"ל ישראל שומר, רח"ט מחקר תא"ל אופיר מזרחי-רוזן ובכירים נוספים במערכת הביטחון.

כ"ץ אמר: "ראש הממשלה בנימין נתניהו ואני הורינו לצה"ל להשמיד באופן מיידי את כל הגשרים מעל לנהר הליטני שמשמשים לפעילות טרור, כדי למנוע מעבר של מחבלי חיזבאללה ונשק דרומה, ובנוסף לכך להאיץ את הרס הבתים הלבנונים בכפרי המגע כדי לסכל איומים על היישובים הישראלים - בהתאם למודל בית חאנון ורפיח בעזה.

צה"ל ממשיך בעוצמה בתמרון הקרקעי בלבנון כדי לחסל את מחבלי החיזבאללה ולהגיע בהקדם לקו הנ"ט ולנקודות השולטות כדי להגן על היישובים. צה"ל ימשיך לאפשר את התפנות תושבי דרום לבנון צפונה לנהר הליטני מתוך אזור המלחמה למען הגנתם".

עוד נמסר: "אנחנו נחושים שלא לאפשר למציאות של לפני ה-7 באוקטובר לחזור. הבטחנו להגן על תושבי הצפון - וכך בדיוק נעשה".

ישראל כ"ץ איראן מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art