ניצן שפירא: הדיווחים באשקלון: בעירייה מעדכנים כי אין נפילות או אירועים חריגים בעיר. כוחות משטרה מבצעים סריקות במרחב לכיש לאיתור נפילות של חלקי יירוט או פריטי אמל"ח - ללא דיווח על נפגעים
בארה"ב לחצו - ונתניהו כינס דיון חירום: "למנוע פשיעה לאומנית"
לחץ אמריקני הוביל לכינוס הערכת מצב חריגה בראשות ראש הממשלה - במהלכה האחרון דרש פעולה מיידית נגד פשיעה לאומנית: "זה מסיט את הקשב שלנו מאיראן ליהודה ושומרון" | בן גביר השיב מנגד וטען לאכיפה בררנית • כל הפרטים
ברקע המלחמה המתמשכת מול איראן, נחשף כי ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים דיון חירום מיוחד בעקבות התגברות אירועי הפשיעה הלאומנית ביהודה ושומרון. כך דווח בכאן חדשות.
על פי הדיווח, בכיר בממשל האמריקני שוחח עם ראש הממשלה והביע דאגה מהעלייה באירועים, מה שהוביל לכינוס הערכת מצב טלפונית כבר ביום שני האחרון.
בדיון השתתפו שר הביטחון ישראל כ"ץ, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, הרמטכ"ל זמיר, ראש השב"כ וממלא מקום ראש המל"ל.
במהלך הדיון אמר נתניהו: "אני דורש מכם למנוע פשיעה לאומנית, זה מסיט את הקשב שלנו מאיראן ליהודה ושומרון."
השר בן גביר השיב: "יש פשיעה בהרבה מקומות, רק כשזה יהודים אז אתם נטפלים לעניין". נתניהו חתם את הדיון ואמר: "שאף אחד לא יעשה דין לעצמו, אני מצפה מכם לפעול בנושא."
