ניצן שפירא: הדיווחים באשקלון: בעירייה מעדכנים כי אין נפילות או אירועים חריגים בעיר. כוחות משטרה מבצעים סריקות במרחב לכיש לאיתור נפילות של חלקי יירוט או פריטי אמל"ח - ללא דיווח על נפגעים
ראש ממשלת לבנון: "לא נכנע לחיזבאללה, משמרות המהפכה מתגוררים בלבנון עם דרכונים מזויפים"
הוא הדגיש כי "טילי חיזבאללה, בנוסף לגרימת נזק נרחב, איימו על אמינות הממשלה". הוא אישר, "לא נחזור מהחלטות הממשלה להגביל את הנשק". הוא הוסיף: "איומי חיזבאללה לא יפחידו אותנו"
ראש ממשלת לבנון נוואף סלאם התראיין אמש (יום א') לערוץ אל-חדת' הסעודי, והשמיע מסר לוחמני כלפי חיזבאללה שמסרב להישמע להנחיות הממשלה בביירות להתפרק מנשקו. חיזבאללה הצטרף למערכה מול ישראל חרף מחאותיהם של סלאם ושל הנשיא ג'וזף עאון, ומאז הם החריפו עוד יותר את הטון שלהם נגד הארגון.
בראיון אמר סלאם: "קיווינו שאלה שגררו אותנו למלחמה יפעלו בצורה רציונלית לפני שייקחו סיכון נוסף", בהתייחסו לחיזבאללה .הוא הוסיף גם כי "כל אחד מששת הטילים של חיזבאללה (ששוגרו ב-2 במרץ) עלה בחייהם של 10,000 עקורים לבנונים".
הוא הדגיש גם כי "טילי חיזבאללה, בנוסף לגרימת נזק נרחב, איימו על אמינות הממשלה". הוא אישר, "לא נחזור מהחלטות הממשלה להגביל את הנשק". הוא הוסיף: "איומי חיזבאללה לא יפחידו אותנו", והוסיף כי הגבלת הנשק הפכה דחופה יותר.
בנוגע למשא ומתן עם ישראל, אמר סלאם: "ויתרנו על הרעיון של 'איסור משא ומתן' עם ישראל". הוא הבהיר כי עדיין אין סדר יום למשא ומתן בין לבנון לישראל. הוא גם אישר כי היוזמה לנהל משא ומתן עם ישראל "עדיין קיימת", והוסיף: "אנו מבקשים להקים משלחת לאומית מקיפה לנהל משא ומתן עם ישראל". הוא גם הבהיר כי הפסקת אש ונסיגה ישראלית מלבנון היו מטרות המשא ומתן הישיר.
סלאם הסביר כי "משמרות המהפכה האיראניים נוכחים בלבנון ומובילים פעולות צבאיות", מה שמרמז כי "משמרות המהפכה הם אלה ששיגרו רחפנים מלבנון לעבר קפריסין".
הוא גם ציין כי חברי משמרות המהפכה "שוהים באופן בלתי חוקי בלבנון", והדגיש כי "החלטת הממשלה לגרש את משמרות המהפכה מלבנון מיושמת". הוא הוסיף גם כי אנשי משמרות המהפכה מתגוררים בלבנון עם דרכונים מזויפים.
