מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
כ"א ניסן התשפ"ו | 08.04.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"הכרטיס לא עובד": השופט בהאג גילה בדרך הקשה - הסנקציות האמריקאיות שיתקו את חייו

שופט צרפתי שחתום על צו בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד נתניהו, מספר שהסנקציות שהטילה עליו ארה"ב ניתקו אותו מחיים רגילים: "כמעט כל אמצעי התשלום. הם אמריקאיים. הכרטיס שלך כבר לא עובד"

"הכרטיס לא עובד": השופט בהאג גילה בדרך הקשה - הסנקציות האמריקאיות שיתקו את חייו
קארים חאן צילום: shutterstock

השופט הצרפתי ניקולא גילו, שחתום על צו בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, סיפר שהסנקציות שהטילה עליו ארצות הברית ניתקו אותו מחיי היומיום.

בריאיון לטלוויזיה הצרפתית אמר גילו: "כמעט כל אמצעי התשלום הם אמריקאים. הכרטיס שלך כבר לא עובד רק ויזה או מאסטרקארד. אני כבר לא יכול להזמין באמזון או להזמין חופשות, העסקה שלי בוטלה. זה כמו מכונת זמן, אני חוזר לעולם טרו דיגיטלי. אותה רשימה שחורה כמו של טרוריסטים וסוחרי סמים. אם שופטים מפחדים לשפוט אז אין יותר דמוקרטיה. נפעל אך ורק מתוך פחד".

בינתיים באתר "מידל איסט איי" דווח כי התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, קארים חאן, נוקה מכל חשד בפרשה פלילית שטלטלה את הארגון ושהרחיקה אותו מתפקידו. צוות של שלושה שופטים שמונה לבחון את ממצאי החקירה החיצונית של האו"ם קבע פה אחד כי לא נמצא כל דופי בהתנהלותו של חאן.

חאן, שהכחיש לאורך כל הדרך את המיוחס לו, שוהה בחופשה מרצון מאז חודש מאי אשתקד, כאשר את מקומו ממלאים סגניו. מועצת הפיקוח של בית הדין דנה השבוע בממצאים, אך טרם הגיעה להסכמה גורפת על הצעדים הבאים.

הנשיא טראמפ, כבר הספיק להטיל בחודש שעבר סנקציות כלכליות על חאן ועל בכירים נוספים בהאג בשל רדיפת ישראל. 

 

האג דונלד טראמפ ארצות הברית (ארה"ב) בנימין נתניהו יואב גלנט

 צבע אדום

art