מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ה' ניסן התשפ"ו | 23.03.2026
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 14°c
ירושלים 10°c
בית שמש 12°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שבעה יהודים נעצרו בחשד לתקיפת פלסטינים: "הוציאו מהבית, אזקו ותקפו"

המשטרה הודיעה כי שבעה חשודים נעצרו בחשד למעורבות באירוע אלימות חמור בכפר חומסה שבבקעת הירדן. אחד החשודים שוחרר בתנאים, ושישה נוספים נותרו במעצר. החקירה נמשכת

שבעה יהודים נעצרו בחשד לתקיפת פלסטינים: "הוציאו מהבית, אזקו ותקפו"
ניידת משטרה צילום: דוברות המשטרה

המשטרה הודיעה על הסרת צו איסור הפרסום בפרשת האלימות החמורה שאירעה בכפר חומסה שבבקעת הירדן. במסגרת החקירה, המתנהלת ביחידה המרכזית של מחוז ש"י בשיתוף גורמי הביטחון, נעצרו במהלך השבוע החולף שבעה חשודים.

האירוע התרחש בתאריך 13.3 לפנות בוקר, סמוך ליישוב בקעות. על פי החשד, מספר פורעים קיצוניים הגיעו אל הבדואייה בכפר חומסה, פשטו על מבני הכפר והוציאו מתוכם את יושביהם תוך שהם אוזקים אותם ותוקפים אותם באלימות. בנוסף, נגרם נזק לרכוש במקום ונגנבו פריטים שונים, בהם מספר רב של כבשים. כתוצאה מהתקיפה נגרמו חבלות לנפגעים, וארבעה מהם נזקקו לטיפול רפואי.

עם הגעת כוחות צה"ל מחטיבת הבקעה והעמקים ושוטרי מחוז ש"י לזירה, נפתחה חקירה שכללה איסוף עדויות וממצאים, בשיתוף שוטרי הזיהוי הפלילי. בהמשך הוטלה החקירה על ימ"ר מחוז ש"י, ובית המשפט הוציא צו איסור פרסום על פרטי הפרשה.

במהלך הימים שלאחר מכן עצרה היחידה המרכזית במחוז ש"י שבעה חשודים, אשר נחקרו בחשד לעבירות של תקיפה, שוד מזוין ואלימות חמורה. מעצרם של שישה מהחשודים הוארך מעת לעת. אמש הורה בית המשפט על שחרורו של אחד החשודים בתנאים מגבילים, בעוד יתר החשודים יישארו במעצר עד ליום רביעי הקרוב.

במשטרה מציינים כי החקירה נמשכת במטרה להגיע לחקר האמת, לגבש תשתית ראייתית ולהביא למיצוי הדין עם המעורבים.

אלימות נגד פלסטינים בקעת הירדן

 צבע אדום

art