ועדת הכנסת תתכנס מחר למנות ממלא מקום מהליכוד בוועדה לבטחון לאומי. המטרה - לנטרל את חבר הכנסת פרוש מיהדות התורה שמתנגד לחוק עונש מוות למחבלים של בן גביר, שיעלה להצבעה ביום שני (ליאל)
נחשף: "קלע דוד" כשלה ביירוט הטילים שפגעו בדימונה ובערד
למרות טענות בצה"ל כי לא היה כשל מערכתי, הדיווח חושף כי מערכת ההגנה לא הצליחה ליירט טילים בליסטיים מוכרים. כאמור, יותר מ-120 נפצעו בפגיעות הישירות, כשמרבית הנפגעים לא שהו במקלטים
המערכת שכשלה ביירוט הטילים הבליסטיים ששוגרו מאיראן ופגעו ישירות בערים ערד ודימונה היא מערכת "קלע דוד" - כך דווח היום (שני) בכאן 11 לאחר שהדיווח הותר לפרסום.
הפגיעות התרחשו במוצאי השבת והביאו לפציעתם של יותר ממאה בני אדם בשתי הזירות ולהרס רב. בדימונה נפצעו 39 בני אדם, בהם ילד בן 12 שפונה לבית החולים במצב קשה, ובערד נפצעו 84 בני אדם, בהם עשרה באורח קשה.
אתמול אמרו בצה"ל כי הטילים שפגעו בשתי הזירות הם טילים מוכרים שיורטו בעבר וכי לא היה כשל מערכתי באירועים. לדברי גורמים בצבא, לא היה קשר בין ההחטאה הראשונה של המיירט לזו השנייה, ובחיל האוויר מסרו כי לא היו טעויות תפעול או טעות אנוש.
הטיל שפגע בדימונה היה בעל מאות קילוגרמים של חומרי נפץ ופגע פגיעה ישירה, בדומה לפגיעות שאירעו במערכה הנוכחית בבית שמש ובבאר שבע. הטיל פגע ברחבה עם בניינים גבוהים ונמוכים, אך האדמה הייתה רכה בגלל הגשם, מה שהקטין את ההדף. היו מקלטים בבניינים, וכמעט כל מי שנכנס למקלט לא נפגע.
גם בערד מדובר היה בטיל עם מאות קילוגרמים של חומר נפץ גם כן, שפגע בין בניינים גבוהים באזור עם קהילה גדולה של חסידות גור. במבנים יש מקלטים, אך מרבית מי שנפגעו לא שהו בהם.
