עמית סגל: שיגור נוסף למרכז
ארה”ב מזיזה כוחות: אלפי מרינס בדרך להורמוז
תגבור אמריקני סביב המפרץ בצל הדדליין החדש של טראמפ, איראן מאיימת בתגובה רחבה ושולטת בפועל בתנועת כלי השיט
ארצות הברית מתגברת כוחות במזרח התיכון: אלפי לוחמי מרינס עושים את דרכם לאזור מצר הורמוז, לקראת מועד היעד החדש שהציב נשיא ארה”ב דונלד טראמפ לאיראן.
לפי דיווח בוול סטריט ג’ורנל, ספינת התקיפה האמפיבית “טריפולי” וספינת הנחיתה “ניו אורלינס”, הנושאות כ־2,200 לוחמים מיחידת המשלוח הימית ה־31, צפויות להיכנס כבר ביום שישי לתחום האחריות של פיקוד המרכז האמריקני, סנטקום, ובהמשך להגיע לאזור מצר הורמוז.
במקביל, יחידת המרינס ה־11 יצאה מקמפ פנדלטון בקליפורניה על סיפון הספינה האמפיבית “בוקסר”, בליווי “קומסטוק” ו”פורטלנד”, אך לפי CBS הגעתה לאזור צפויה רק בעוד כשלושה שבועות לפחות.
המהלך מגיע לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי הוא מאריך בחמישה ימים את הדדליין שהציב לאיראן לפתוח את מצר הורמוז, לאחר שלדבריו התקיימו שיחות “טובות ופרודוקטיביות מאוד” בין הצדדים, שבמסגרתן הורה לדחות תקיפה נגד תשתיות אנרגיה.
איראן מצדה דוחה את הדברים מכל וכל. בטהרן טוענים כי לא מתקיימות כלל שיחות עם וושינגטון.
במקביל, גורמים איראניים שצוטטו בכלי תקשורת מקומיים הציגו את דחיית התקיפה כהחלטה שנובעת מלחץ צבאי וכלכלי.
מועצת ההגנה האיראנית הזהירה כי כל ניסיון לתקוף את חופי איראן או את איי המפרץ יוביל להצבת מוקשים בכל נתיבי הגישה הימיים במפרץ הפרסי ולאורך החופים.
לפי ההערכות, איראן כבר מפעילה שליטה חלקית על התנועה במצר הורמוז, ומאפשרת מעבר לכלי שיט של מדינות שהיא מחשיבה ידידותיות, בהן סין, הודו וטורקיה, תוך חסימת כלי שיט אמריקניים, ישראליים ובעלות בריתן.
ברקע, נמשכת גם היערכות צבאית רחבה של ארצות הברית באזור. לפי דיווחים, כ־50 אלף חיילים אמריקנים כבר פרוסים במזרח התיכון, לצד שתי קבוצות נושאות מטוסים, “אברהם לינקולן” בים הערבי ו”ג’רלד פורד” בים סוף, כאשר קבוצה נוספת, “ג’ורג’ ה.וו. בוש”, עושה דרכה לים התיכון.
לצד זאת, לפי ניו יורק טיימס והוול סטריט ג’ורנל, בממשל טראמפ נבחנים גם תרחישים התקפיים נוספים, בהם השתלטות על האי ח’רג ומבצע יבשתי לאורך מצר הורמוז.
