בכיר בצהל לינוניוז: "אנחנו מגבירים פגיעה בתעשיות הצבאיות (נותר כ30 אחוז), כל הרכיבים. מכרטיסים אלקטרוניים ועד מתכות וחומר נפץ. המטרה לגרום להם לחזור אחורה זמן ארוך ככל הניתן"
תיעוד: ספרי תורה נגנבו מבית כנסת עם ארון הקודש
מנהיגי הקהילה החרדית במנצ'סטר חוששים שהגנבים ינסו להעביר את ספרי התורה מחוץ למנצ'סטר - או אפילו מחוץ למדינה - ולמכור אותם לקהילה יהודית או סופרים תמימים
בשעות הבוקר המוקדמות של יום שישי האחרון, פרצו גנבים לבית המדרש עץ חיים במנצ'סטר בבריטניה, וגנבו ארון קודש שלם עם שני ספרי תורה בתוכו, הגניבה גרמה שלחה להלם בקהילה החרדית בשכונת סלפורד.
הגניבה התרחשה בסביבות השעה 5:30 בבוקר בבית הכנסת, הממוקם ברחוב המרכזי ברי ניו רואד. הגנבים פרצו למקום ועם עגלה גררו לתוך רכב את ארון הקודש שהכיל את שני ספרי התורה, משטרה הוזעקה והחקירה לגבי נסיבות הפריצה נמשכת.

מנהיגי הקהילה חוששים שהגנבים ינסו להעביר את ספרי התורה מחוץ למנצ'סטר - או אפילו מחוץ למדינה - ולמכור אותם לקהילה יהודית או סופרים תמימים. כל מי שהוצע לו לאחרונה ספרי תורה ממקור לא ברור או לא מאומת, בין אם מקומי, ארצי או בינלאומי, מתבקש להתייחס לעסקה בחשדנות ולדווח עליה.

ספרי תורה גנובים התגלו בעבר אלפי קילומטרים ממקום גניבתם, בבתי כנסת או באוספים פרטיים ללא ידיעת ההיסטוריה שלהם. מנהיגי הקהילה חוששים שגורל דומה עלול לקרות גם להם.
הקהילה מסרה: "אם פנו אליכם, הוצע לכם או שיש לכם ידע כלשהו על ספרי תורה שמקורם אינו ודאי - במיוחד כאלה התואמים את התיאור לעיל - אנא צרו קשר עם המשטרה באזור מגוריכם".
