מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 12°c
באר שבע 12°c
חיפה 12°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
ז' ניסן התשפ"ו | 25.03.2026
תל אביב 12°c
באר שבע 12°c
חיפה 12°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 12°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אחרי שכינה אותו "מרוקאי מפגר": חה"כ מהליכוד דורש מנתניהו להדיח את אגמון

סגן יו"ר הכנסת אליהו רביבו קרא במכתב חריף לרה"מ לפטר לאלתר את זיו אגמון בעקבות חשיפת ההקלטות: "אין מקום לו ולדומיו בתנועת הליכוד" • הערכה: אגמון יסיים את תפקידו בימים הקרובים • המועמד המוביל להחלפתו כראש הסגל: היועץ הפוליטי נבו כץ.

אחרי שכינה אותו "מרוקאי מפגר": חה"כ מהליכוד דורש מנתניהו להדיח את אגמון
ח"כ אליהו רביבו צילום: Chaim Goldberg/Flash90

לאחר שאמש פרצה סערה במערכת הפוליטית לאחר פרסום הציטוטים של זיו אגמון, דוברו וממלא מקום ראש הסגל של רה"מ בנימין נתניהו, סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת אליהו רביבו (הליכוד), שיגר הבוקר (רביעי) מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה להדיח לאלתר אגמון בעקבות פרסום ההתבטאויות שיוחסו לו.

דוברות
המכתב ששלח חה"כ רביבו | דוברות

"הפנייה מגיעה לאחר כתבת תחקיר שפרסם העיתונאי עמית סגל, שבה הובאו ציטוטים המיוחסים לאגמון שכוללים אמירות פוגעניות, משפילות ואף גזעניות כלפי יוצאי עדות המזרח, כלפי תנועת הליכוד ואף כלפי ח"כ רביבו באופן אישי", נכתב בהודעה מטעם רביבו, שמכהן גם כיו"ר קבוצת הידידות ישראל -מרוקו.

במכתבו כתב רביבו כי "רוב בוחרי הליכוד לאורך השנים הם מזרחים מסורתיים ועממיים", והוסיף כי מאז פרסום הדברים הוא מקבל "תגובות רבות המעידות על עומק הזעזוע בציבור". עוד ציין כי הדברים "פוגעים בקהל הבוחרים המרכזי של התנועה ובערכיה".

רביבו הדגיש כי הוא "משוכנע שראש הממשלה מתנער מהאמירות", אך מצפה ממנו לפעול באופן מיידי להדיח את אגמון לאלתר משלל תפקידיו ו"להבהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים כי אין מקום לו ולדומיו בתנועת הליכוד ובמערכת הציבורית בכלל".

כזכור, אגמון צוטט אמש אומר בהקלטות שפרסם עמית סגל בחדשות 12 כי "ואטורי זה בבון, רביבו - מרוקאי מפגר. לא ברור איך האנשים האלו נבחרים לכנסת. אלי דלל כלומניק, מי היה מכיר את האנשים האלה? איזה בבונים. חבל שאי-אפשר לשריין את כל הרשימה ולגמור את הפריימריז, לא טוב שפתחו את את מרוקו לתיירות ישראלית. עכשיו אנחנו יודעים מאיפה המרוקאים שלנו הגיעו. מאפריקה. בבון זה קוף".

בעקבות ההקלטות, ההערכה היא שאגמון צפוי לסיים את תפקידו בלשכה בימים הקרובים.

בעקבות כך, נתניהו ייאלץ למנות בימים הקרובים ראש סגל חדש, לאחר שבמשך תקופה ארוכה התפקיד לא היה מאויש בקביעות, עקב מינוי של צחי ברוורמן לשגריר ישראל בלונדון ולאחר מכן הרחקתו מהלשכה ומתפקיד השגריר בעקבות פרשת ״הפגישה הלילית״.

כמה שמות עלו לאחרונה כמועמדים אפשריים לתפקיד ראש הסגל, שמנהל בפועל את הלשכה החשובה במדינה: נבו כץ, שמשמש בשנים האחרונות כיועץ פוליטי של ראש הממשלה נתניהו, הוא הבולט ביניהם.

באדיבות המצלם
נבו כץ וישראל כהן | באדיבות המצלם

בנוסף, ב'ישראל היום' דווח כי שם נוסף שצף בשבועות האחרונים הוא יו״ר פורום הבכירים עדו נורדן, מחבר הספר ״בעל הבית: סיפורו של שלטון הפקידים הישראלי״, שנחשב למעורב בענייני הלשכה בשבועות האחרונים.

עם זאת, נראה כאמור שהמועמד המוביל בשלב זה הוא כץ, כששמות נוספים בוודאי ייבחנו בימים הקרובים.

כך או כך, לשכת נתניהו צפויה לשנות את פניה מהקצה אל הקצה באחת מהתקופות המתוחות בתולדות המדינה, וכשברקע נמשכת כמובן המלחמה באיראן. עם חזרתו של יונתן אוריך ללשכה, הדחתו הצפויה של אגמון וכשלא ברור מה יעלה בגורלו של צחי ברוורמן - בלשכה החזקה במדינה נרשמות טלטלות קשות, דווקא בימים שהיא חייבת להיות איתנה מתמיד.

בנימין נתניהו עדות המזרח לשכת ראש הממשלה

 צבע אדום

art