מוטי קסטל: אגב, לאלו שחגגו אתמול על דברי הרמטכ"ל, הנה תמלול מדויק ממה שהתרחש בקבינט: רה"מ נתניהו: "הרמטכ"ל, משפט סיום בבקשה". הרמטכ"ל: "אני אומר משפט אחרון שלי: בלי שלושת החוקים האלה, חוק הגיוס, 36 חודשים וחוק המילואים, צה"ל יקרוס, צה"ל לא יהיה כשיר לביצוע משימותיו השוטפות, הבט"ש ובוודאי לא במצבים של מלחמה. אני נותן פה הערת אזהרה והתרעה על סד"כ המילואים שלנו. מוטיבציה אדירה, הם לא יחזיקו מעמד, הם פשוט לא יחזיקו מעמד. חייבים לטפל בדבר הזה ואני אומר יפה שעה אחת קודם". רה"מ נתניהו: "תודה". איך נאמר בעדינות? לפי הדברים האלו הרמטכ"ל תומך בחוק שאתם מתנגדים לו...
חברת החשמל חידשה את אספקת החשמל למבנים בזירת הנפילה בערד
צוותי חברת החשמל פעלו ביומיים האחרונים באזור פגיעת הטיל מאיראן בעיר ערד, במטרה להשיב את אספקת החשמל למבנים שנפגעו ולתת מענה מהיר לצורכי השטח.
מיד לאחר האירוע, ובהוראת פיקוד העורף, נותקה אספקת החשמל למספר מבנים בזירת הנפילה, לצורך שמירה על בטיחות התושבים וכוחות ההצלה שפועלו במקום. צוותי החברה הגיעו לזירה, ביצעו בדיקות בטיחות מקיפות ופעלו בתיאום עם כלל גורמי החירום.
כעת, צוותי החברה חיברו מחדש את אספקת החשמל למבנים אשר נבדקו ואושרו כראויים למגורים על ידי הגורמים המוסמכים. פעילות זו נועדה לאפשר לתושבים לשוב לבתיהם בהקדם, תוך הבטחת אספקת חשמל סדירה ובטיחותית.
היום הגיע מנכ״ל חברת החשמל, מאיר שפיגלר, יעד עם סמנכ״ל שירותי רשת , שרלי שריקי ויו״ר ארגון העובדים, יהודה גן- אל, לעיר ערד, שם קיים הערכת מצב עם ראש העיר יאיר מעיין, ולאחר מכן סייר בזירת הפגיעה יחד עם הצוותים הפועלים בשטח.
מאז תחילת מבצע “שאגת הארי”, פועלים צוותי חברת החשמל במתכונת חירום מלאה, 24 שעות ביממה ובפריסה ארצית מתוגברת, על מנת להבטיח את רציפותו התפקודית של משק החשמל בישראל גם תחת אש.
בחברת החשמל שבים ומזכירים לציבור להתרחק מחוטי חשמל קרועים או מתשתיות חשמל שנפגעו. מדובר בסכנת חיים. בכל מקרה של חוטי חשמל קרועים או מפגע ברשת החשמל יש להתרחק ולדווח למוקד 103.
